kstb

telsim

25-11-2015 14:13 DÜNYA

DOĞALGAZ VANASI KAPATILDI...

Rusya, Ukrayna’ya gaz sevkiyatını durdurdu Rusya enerji devi Gazprom tarafından yapılan açıklamada Ukrayna’nın ödeme yapmadığı gerekçesiyle bu ülkeye olan doğalgaz sevkiyatının durdurulduğu bildirildi.

DOĞALGAZ VANASI KAPATILDI...

Ukrayna’nın ödemesini yaptığı doğalgazın tamamını aldığını açıklayan Gazprom CEO’su Alexei Miller, Ukrayna’nın yeni doğalgaz alımı için ödeme yapmadığını ve bu gerekçeyle TSİ 09.00 itibarıyla Ukrayna’ya olan doğalgaz sevkiyatının durdurulduğunu söyledi. Miller, gaz akışının durdurulmasının hem Ukrayna üzerinden Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatı ve hem de Ukraynalı tüketiciler açısından ciddi risk oluşturabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ukrayna Enerji Bakanı Vladimir Demçişin de doğalgaz stoklarının yeterli seviyede olduğu gerekçesiyle Rusya’dan yeni doğalgaz alımı yapmalarına ihtiyaç duyulmadığını açıklamıştı.

Avrupa’nın gaz ithalinin yüzde 15’inin sağlandığı Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa’ya taşınması konusunda AB hakemliğinde Rus ve Ukraynalı yetkililer arasında yürütülen görüşmeler sonucunda Mart ayına kadar anlaşmaya varılmıştı. 2009 yılında Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunlar nedeniyle Rusya doğalgazı kesmiş ve bazı Avrupa ülkeleri kış ortasında gazsız kalmıştı.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu