kstb

telsim

18-10-2015 17:22 GÜNDEM

“Demokrasi galip geldi”...

“Demokrasi galip geldi”... 17 Ekim 2015 Cumartesi günü Güzelyurt ilçemiz hariç 4 ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Son derece olgun ve sağduyulu üyelerimiz, heyecanla UBP’nin bu önemli gününde görevlerini yerine getirdiler. Yakalaşık olarak 4000’i aşkın üyemizin oy kullandığı ilçe kongrelerimizde alınan neticeler aylardır devam eden antidemokratik uygulamalar, tehdit, şantaj ve kumpasın geri teptiğini göstermiştir.

“Demokrasi galip geldi”...

UBP’nin sağduyulu üyeleri, varolan yönetimin uygulamalarını gösterdikleri adaylar nezdinde değerlendirmişler ve gereken cevabı vermişlerdir.

Cumartesi günü gerçekleşen kongrelerimizde alınan sonuçlar, varolan genel başkanlığın basiretsizliğine, klikçi tutumuna, entrikacı yaklaşımları ve cuntacı zihniyetteki antidemokratik tüm icraatlarını hallaç pamuğu gibi savurmuş ve demokrasiyi galip getirmiştir.

 

“Kral Çıplak”...

40 Yıldır kurulamayan CTP-UBP Hükümetini bile kurultaya alet eden, kabineyi kurultaya yönelik oluşlturan ve halka hizmet yerine kişisel çıkarlarını düşünenler, üyelerimizden unutamayacakları bir cevap aldılar.

Öyle ki, tüm devlet olanakları ve parti yönetim kademesinin olanaklarını tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanmalarına rağmen bugün gelinen noktada “Kral yine de çıplak.!”  

Partilisine sahip çıkamayan, seçim yenilgilerini başarı zanneden ve “en büyük benim” zihniyetindekiler, Cumartesi günü alınan neticeler karşısında şaşırmamalıdır.

Bu halk ve bu partili  yıllardır çok engebelerden geçmiş, çok kışkırtmalara maruz kalmış ve çok baskılar görmüş olmasına rağmen bildiğinden vazgeçmemiş, demokrasiden sapmamıştır.

Yönetiminde olduğu partisinin, partilisinin geçmişini bile doğru düzgün okuyamayan bu zihniyet, biran önce, beklemeden çekip gitmelidir.

 

“Üyelerimizin sağduyusuna güveniyordum, beni yanıltmadılar”...

Aylardır devam eden kurultay süreci boyunca, herkesle tek tek konuştum, elini sıktım, kucaklaştım. Tüm partilime eşit olmaya çalıştım, kimseye “onun adamı, bunun adamı” muamelesi yapmaktan imtina ettim. Hepsinin sağduyusuna güvendim.

Gelinen noktada, tıpkı Kıbrıs Türk Halkı gibi UBP’li kardeşlerimin de sağduyusuna güvenmiş olmanın gururunu yaşarken, onların da beni yanıltmamış olmaları ve demokrasiye sahip çıkmalarının onurunu duyuyorum.

Güneş balçıkla sıvanmaz derler. Bugünkü entrikacı yönetim, aylardır ellerinden gelen tüm gayreti, UBP güneşini saklamaya ve UBP zihniyetini korku, şantaj ve entrikalarla sindirmeye çalışsa de geldiğimiz kavşakta, herşey, her antidemokratik uygulama geri tepmiştir.

 

“Hataları için özür dilemelerini tavsiye ediyorum”...

Aylardır devam eden kurultay sürecinin ilk durağını şahsım ve beni destekleyen arkadaşlarım adına başarı ile tamamlamış bulunuyoruz.

Ancak, süreç hala devam ediyor ve kanaatim, bugünkü yönetimin, Cumartesi günü üyelerimizin verdiği dersi anlamakta zorlanacağı, hatta öfkelendireceğidir. Bu öfke neticesinde ise bugüne değin sürdürülen antidemokratik tutumların daha da artırılacağı, partililerimizin üzerinde çok daha ağır tehditlerin ve şantajların uygulanabileceğidir.

Bu noktada, bugünkü yönetimin sürecin ilk durağında alınan sonuçları serinkanlılıkla değerlendirmeleri ve yanlış çıkılan yoldan biran önce dönüp hataları için özür dilemeleri beklentimdir ve tavsiyemdir.

 

“31 Ekim’in şiddeti, 17 Ekim’den çok daha büyük olacak.”

Ben ve arkadaşlarım, 17 Ekim’de alınan neticeler üzerine yolumuza hiçbirşey olmamış gibi devam edeceğiz. 31 Ekim gününe bir hafta önce nasıl hazırlanıyorsak, yarın da öyle hazırlanacağız ve herzamanki gibi çok çalışmaya devam edeceğiz.

Çıktığımız yolda kalabalıklaşmaya devam edeceğiz, güçlenerek büyüyeceğiz ve hepimizin hedeflediği demokratik ve çağdaş UBP’yi yeniden yaratıp, halkımızın ilk tercihi yapacağız.

Bu inancımızı hiç yitirmeden, her üyeymize her kardeşimize sahip çıkarak kucaklayacak, ötekileştirenleri birleştirecek, büyüklerimin kardeşi ve evladı, küçüklerimin abisi olmaya devam edeceğim.

Varılacak 31 Ekim hedefimize hiçbir tahrik ve entrikaya takılmadan yürüyeceğiz. Bu yolda 17 Ekim günü antidemokratik yönetime verilen cevabın şiddetinin, 31 Ekim’de çok daha ağır olacağını ve bu cevabın büyük bir kasırgaya dönüşerek, UBP’nin demokrasiye sahip çıkacağına olan  inancım tamdır.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu