kstb

telsim

18-02-2015 13:37 SPOR

Demba Ba Afrika'nın en iyisi

Beşiktaş forması altında rakip fileleri 22 kez havalandıran Demba Ba, Avrupa’da top koşturan Afrikalılar arasında zirveye çıktı. Kartal’da yeniden doğan Senegalli yıldız; Papis Cisse, Bony, Moting gibi yıldızları geride bıraktı.

Demba Ba Afrika'nın en iyisi

Beşiktaş’ın gol makinesi Demba Ba, Avrupa liglerinin en golcü Afrikalı futbolcusu unvanını elinde tutuyor.

Chelsea’den sezon başında gelen Senegalli yıldız, Beşiktaş’ta patlama yaptı. Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan siyah-beyazlı takımın başarısında çok büyük pay sahibi olan yıldız futbolcu, Bursaspor filelerini iki kez havalandırırken toplam gol sayısını 22’ye çıkarmıştı. Süper Lig’de 13, Avrupa arenasında 8 ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 1 gol kaydeden Demba Ba bu sezonki formuyla sadece Türkiye’de değil, ülke dışında da önemli bir başarıya imza attı.

Demba Ba, Avrupa’da top koşturan Afrikalı oyuncular içinde en golcü isim oldu. UEFA ülke sıralamasına göre, kıtanın önde gelen 12 ligi baz alındığında, Beşiktaşlı yıldızın herkesi geride bıraktığı ortaya çıktı. Toplam gollerde ilk sırada yer alan Senegalli futbolcu, sadece lig golleri baz alındığında da zirveye kuruldu.

Ortalama olarak da ilk sırayı kimseye bırakmayan Demba Ba’nın dışında Fenerbahçeli Sow da 8 golle listeye girdi.


Kaynak: star.com.tr

Etiketler : beşiktaş
DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu