kstb

telsim

24-09-2015 07:21 SİYASET

Cumhurbaşkanından bayram mesajı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için çabalarını sürdürdüklerine dikkat çekerek, samimiyet ve kararlılıkla artık bir sonuca varmak istediklerini söyledi. Akıncı, iki kesimli, iki toplumlu federal bir yapılanmada her iki toplumun eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacakları yeni bir geleceğe hep birlikte ulaşmanın temel hedefleri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanından bayram mesajı

Cumhurbaşkanı Akncı, Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, Kıbrıs Türk halkına sağlık ve huzur içinde, mutlulukların paylaşıldığı, sevginin ve birlikteliğin pekiştiği bir Kurban Bayramı diledi.

İslam kültürünün hakim olduğu Ortadoğu coğrafyasında, bugünlerde zorlu zamanlar geçirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, yaşanan savaşlar, terör olayları, mülteci krizleri ve kaybedilen günahsız canların herkesin yüreğinde derin yaralar açtığını söyledi.

Akıncı mesajında şunları kaydetti:

“Savaşların kötü sonuçlarını bir kez daha gözler önüne seren bu olayların tüm mağdurları için ortak bir acı hissediyoruz. Bu bayram gününde, pek çok insanın acı çekiyor olduğunu bilmek yüreğimizi burkuyor.

Bütün bunlar, hoşgörünün, barışın ve huzurun hakim olduğu bir dünya yaratma uğraşının ne kadar acil olduğunu bize göstermektedir.

Kıbrıs Sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için çabalarımızı sürdürüyoruz. Samimiyet ve kararlılıkla artık bir sonuca varmak istiyoruz.

İki kesimli, iki toplumlu federal bir yapılanmada her iki toplumun eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacakları yeni bir geleceğe hep birlikte ulaşmak temel hedefimizdir.

Çevremizde yaşanan trajedilerin ortasında yaratacağımız barış ve huzur adası, önemli bir örnek oluşturacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutlar, barış ve huzur dolu nice bayramlar dilerim.” 




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu