kstb

telsim

17-10-2019 17:32 TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mike Pence'ı kabul etti Ankara'da kritik görüşme

TÜRKİYE 'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı harekatı ABD'yle Türkiye arasında iplerin gerilmesine neden oldu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığındaki heyet bugün Türkiye'de. Erdoğan Pence'i kabul etti. Külliye'de başlayan kritik görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mike Pence'ı kabul etti Ankara'da kritik görüşme

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, bugün Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pence ve Pompeo'yu kabulü saat 15.40 sıralarında başladı. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.

Beştepe'deki görüşmede Barış Pınarı Harekatı, harekat kapsamında bundan sonra atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD'nin yaptırım kararları gibi önemli başlıklar ele alındı. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlk ziyaret O'breın ve Jeffrey'den

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de dün Başkent'e gelmişti. O'Brien ve Jeffrey, Ankara'da ilk görüşmeyi dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile gerçekleştirmişti.Edinilen bilgiye göre, Beştepe'de gerçekleşen ve 1,5 saat süren o görüşmede ABD heyeti YPG ile Türkiye arasında "arabuluculuk" teklifini yineledi.ABD heyeti daha sonra, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la da bir araya geldi.

Kalın, Rusya'nın suriye özel temsilcisini kabul etti

Ankara'daki diplomasi trafiğinde bugün bir görüşme de Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi ile gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rusya Federasyonu Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev ve beraberindeki heyeti Beştepe'de kabul etti. 




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu