kstb

telsim

29-06-2022 16:04 GÜNDEM

CTP Milletvekili Ürün Solyalı: Eziyeti yine halk çekecek

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Benzinciler Birliği’nin eylem açıklamasına işaret ederek, “Yine eziyeti halk çekecek.” dedi. Solyalı ayrıca devletin ‘stratejik ürün’ olarak kabul edilmesi gereken tüm alanları özelleştirme heyecanı içerisinde oldukça hem denetimini kaybettiğini, hem de hizmetin sürdürülebilirliğini sağlayamadığını kaydetti.

CTP Milletvekili Ürün Solyalı: Eziyeti yine halk çekecek

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı, sosyal medya hesabından Benzinciler Birliği’nin eylem açıklamasyıla ilgili paylaşımda bulundu.

“YİNE HALK EZİYETİ ÇEKECEK”

Benzin kuyruğunun uzun süreden beri vatandaşın hayatında olduğunu söyleyen Solyalı, Benzinciler Birliği’nin yeni bir eylem açıklaması yaptığını ifade etti; “Yani yine halk eziyeti çekecek” vurgusunu yaptı.

Solyalı, petrole gelen katmerli zamların yanı sıra akaryakıt bulmanın dert olduğunu dile getirdi.

Solyalı, Kıbrıs Türk Petrolleri hisselerinin yönetimi uzun yıllar yüzde 52 Petrol Ofisi A.Ş. ve yüzde 48 KKTC İnkişaf Sandığı olarak ortaklık halinde yaptığını, 2011 yılı Kasım ayında ise Petrol Ofisi’nin A.Ş. hisselerini sattığını hatırlattı.

“STRATEJİK ÜRÜNLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ HEM DENETİMİ HEM DE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAYAMIYOR”

“Özelleştirme kapsamı çerçevesinde devlet hisseleri ile birlikte Kıbrıs Türk Petrollerinin yüzde 90 hissesini Mustafa Hacı Ali Ltd. ve KPM Enerji Ltd. ortaklığı satın almıştır. Yüzde 10 hisse K.K.T.C. İnkişaf Sandığında kalmıştır” ifadelerini kullanan Solyalı, devletin ‘stratejik ürün’ olarak kabul edilmesi gereken tüm alanları özelleştirme heyecanı içerisinde oldukça hem denetimini kaybettiğini, hem de hizmetin sürdürülebilirliğini sağlayamadığını kaydetti.

“ENERJİ, VAHŞİCE ÖZELLEŞTİRİLECEK KADAR BASİT BİR BAŞLIK OLAMAZ”

Solyalı son olarak, enerjinin vahşice özelleştirilecek kadar basit bir başlık olamayacağını belirtti.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu