kstb

telsim

29-10-2015 16:03 SİYASET

CTP Gençlik'te Yeni Başkan Tomgüsehan

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü’nün 14. Olağan Kurultayı dün akşam KTAMS 50. Yıl Salonu’nda gerçekleştirildi.

CTP Gençlik'te Yeni Başkan Tomgüsehan

lik Örgütü Genel Başkanlığı’na Şehan Tomgüsehan getirildi. Saat 19.00’da başlayan kurultaya CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda gençlik örgütü üyesi katıldı. Açılış ve saygı duruşuyla başlayan CTP Gençlik Örgütü Kurultayı, divanın oluşturulmasıyla devam etti. Kongreye Kıbrıs’ın güneyinden EDON adına Genel Sekreter Christos Christofias ve NEDİSY adına Genel Sekreter Theodoulos Ioannou katıldı. Etkinlikte sırasıyla EDON Genel Sekreteri Christofias ve NEDİSY Genel Sekreteri Ioannou, CTP Gençlik Örgütü eski Genel Başkanı Ongun Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Genel Başkan Mehmet Ali Talat ve Gençlik Örgütü yeni Başkanı Şehan Tomgüsehan konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından mali rapor ve faaliyet raporu okunmasının ardından Gençlik Meclisi üyelerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

TALAT: KATKINIZ HEP ÜST DÜZEYDE OLDU

CTP Gençlik Örgütü 14. Olağan Kurultayı’nda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Gençlik Örgütü’nün partiye katkısının hep üst düzeyde olduğunu ifade etti. Kendilerinin de gençlik dönemlerinde parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunduklarına değinen Talat, CTP Gençlik Örgütü’nün ülkede en örgütlü gençlik kesimi olduğu için siyaset yapma kapasitesini artırarak geliştireceğine inandığını belirtti. CTP’nin büyük ortak olarak, tarihte ilk defa ikinci büyük partiyle kurduğu hükümetin en önemli misyonunun özerkleştirme olmak zorunda olduğunu kaydeden Talat, “Özerkleşmeyi yapmazsak elimizde kalan bir kurum göremeyebiliriz. Bu noktada gençlerin daha örgütlü ve daha fazla yeni politika ortaya koyan rolünü öne çıkarmalıyız” diye konuştu

ERHÜRMAN: YENİ SÖZLERİ SÖYLEYECEK OLANLARIN BAŞINDA GENÇLER GELİYOR

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman ise ülke siyasetinde yeni sözleri söyleyecek olanların başında gençlerin geldiğini ve bu yüzden gençlik kurultaylarının kendisi açısından çok daha heyecan verici olduğunu dile getirdi. Gençlere yeni dönemde çok iş düştüğünü kaydeden Erhürman, hem parti içi yenilenme açısından hem de ülkedeki yenilenme açısından gençlerin kendileri için büyük önem arz ettiğini vurguladı. CTP’nin sadece iktidarda dönüşümü hedefleyen bir parti olmadığını ve böyle de olmayacağını ifade eden Erhürman, “Derdimiz iktidar olmaktan ziyade toplumda dönüşümü sağlamaktır. Bu dönüşümü sağlamak için CTP çok büyük zorluklara göğüs germiştir. Artık yeni şeyler söylemek, yeni şeyler yapmak lazım. Bunun için de gençlere benim güvenim tamdır” dedi.

ONGUN TALAT: GENÇLER SİYASET YAPMAKTAN VAZGEÇMEMELİ

Görevi devreden CTP Gençlik Örgütü Genel Başkan Ongun Talat, gençlerin siyaset yapmaktan vazgeçmemeleri gerektiğinin altını çizdi. 1974 sonrası Kıbrıs’ın kuzeyinde dünyadan kopuk yaşamak zorunda kalan bir nesil olduklarını söyleyen Talat, buna rağmen zihinleriyle dünyaya entegre olduklarını vurguladı. Genç neslin düşünüp üretmesi gerektiğini belirten Talat, CTP Gençlik Örgütü olarak gençlere yönelik sorumluluklarının bu noktada başladığını söyledi. Ülke gençlerini siyasete katmanın büyük önem taşıdığına vurgu yapan Talat, “Bunu başarmak için hepimize büyük görevler düşüyor. Emekçi, öğrenci, köylü ve tüm gençlerle karşılıklı iletişim içerisinde olmalıyız. Gençlik Örgütü olarak siyasete koyduğumuz katkı, bizi diğer gençlik örgütleri arasında ayrı bir yere koymaktadır. Örgütümüzün bu dönemde ürettiği programlar da hükümet programında yer aldı” diyerek Gençlik Örgütü’nün çalışmalarının önemine değindi.

TOMGÜSEHAN: GENÇLERİN DERDİNİ KENDİ DERDİMİZ GİBİ HİSSETMELİYİZ

Görevi devralan Genel Başkan Şehan Tomgüsehan da yaptığı konuşmasında gençlerin dertlerini kendi dertleri gibi hissetmeleri gerektiğini söyledi. Gençlerin, siyaseti geleceğe uzanan adımlar olarak görmeleri gerektiğini ifade eden Tomgüsehan, CTP Gençlik Örgütü’nün de 20. yılını doldurmasının gururunu yaşadıklarını kaydetti. Gençlik Örgütü’nün yola çıktığı ilk günden itibaren KKTC demokrasisi içinde olması gerekenleri parmağının arkasına saklanmadan söylediğini belirten Tomgüsehan, “Bizler için örgüt okul oldu. Gençlik Örgütü olarak ‘Su küçüğün söz büyüğün’ kavramına karşı direneceğiz. Kendine güvenmeyen bir toplum yaratılmaya çalışılıyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz gençler tüm kesimleri tanımalı ve anlamalıyız” diye konuştu.

IOANNOU: SİZLERLE ORTAK BİR ÇABA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

NEDISY Genel Sekreteri Theodoulos Ioannou, CTP Gençlik Örgütü’nin Kıbrıs’taki en büyük gençlik örgütlerinden birisi olduğunu belirtti. Ioannou, hem Kıbrıs’taki gençlerin sosyo-ekonomik çıkarlarını desteklemek hem de çözümü desteklemek için gençlik örgütlerinin çok önemli görevleri bulunduğunu ifade etti. NEDISY olarak yakın bir geçmişte Kıbrıslı Türk gençleri daha iyi anlayabilmek için iki toplumlu temas kanalı oluşturulduğunu vurgulayan Ioannou, “Sizlerle ortak bir çaba için çalışıyoruz. Hepimiz bu adanın yeniden birleşmesi için uğraşıyoruz. Çabalarınızı takdir ediyorum ve sizlere iyi şanslar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

CHRISTOFIAS: MİLLİYETÇİLİĞE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK

EDON Genel Sekreteri Christos Christofias ise konuşmasında CTP Gençlik Örgütü ile ortak ve net hedeflere sahip olduklarını belirtti. Ortak hedefin ülkeyi ve Kıbrıs’ın insanlarını birleştirecek bir çözüm olduğunu dile getiren Christofias, federasyon çözümü ve yabancı askerlerin Kıbrıs’a müdahale etmeyeceği bir çözüm istediklerini vurguladı. Kıbrıs’ın bağımsızlığı için mücadele eden iki toplumun ilerici güçlerinin milliyetçiliğe karşı mücadele ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini ifade eden Christofias, “Çözüm ve yeniden birleşme yönünde mücadelemizi güçlendirelim. Kıbrıs’ın Kıbrıs halkına ait olduğu mesajını güçlü bir şekilde gönderelim. CTP Gençlik Örgütü’nün yeni yönetim kuruluna başarılar diliyoruz” dedi. Christofias sözlerinin sonunda ise Türkçe olarak “Kıbrıs’ta barış engellenemez” sözlerini kullandı.

İşte yeni Gençlik Meclisi listesi:

Addülselam Tanışman
Açelya Coşar
Ahmet Cepeoğlu
Asaf İnsan
Ayşen Bican
Barış Önel
Berkay Çobanoğlu
Beyhan Osmanlılar
Bolkan Bardak
Burçin Önal

Çağra Özbey
Dünce Önal
Fehmin Kurtboğan
Fuat Berkay
Hüseyin Aranır
Hüseyin Tekbıyık
Iraz Tuğberk
İpek Akın
İsmail Kayapınar
K. Mustafa Efe
Kemal Kalyoncu
Laden Yalman
Mustafa Egemen Yenice
Özgür Erkök
Safir Sorakın
Simge Okburan
Sultan İnkaya
Suzan Kısaoğlu
Uğur Diren




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu