kstb

telsim

03-09-2013 16:21 SİYASET

Çözümden geri dönüş yok

BDP Eşbaşkanı Kışanak, çözüm süreciyle ilgili, ‘Çözümün muhatabı Türkiye toplumudur. Bu yola gelen gelir, gelmeyen tarihin çöp sepetine atılır; istikamet artık çözüme doğrudur, tersine çevrilemez’ dedi.

Çözümden geri dönüş yok

DHA

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partisinin Diyarbakır il binasında düzenlenen Eğitim Akademisi’nde verdiği derste ‘çözüm süreci’ ile ilgili, “Silahlar sustu, savaş durdu, ölümler bitti bunlar önemli şeyler, değerli şeyler” dedi.Nazliye Sincar cinayetini sert sözlerle kınayarak başladı. Daha sonra, kendi toplumsal gerçekleriyle ilgili konuşmak istediğini söyleyen Kışanak, şöyle devam etti:
“Koltuk, mevki kazanmak için bu mücadeleyi yürütmüyoruz; ideallerimiz, hedeflerimiz, bir gelecek kurgumuz var. Diğer siyasi partiler gibi davranamayız. Bize verdikleri oy, ilkelerimizle, değerlerimizle uyumlu değilse, demokratik gelecek kurgumuz ile örtüşmüyorsa alsınlar o oyu başlarına çalsınlar. Bu kadar açık söylüyorum. Kızına, eşine, gelinine, ailesinde birlikte yaşadığı kadınlara eşitlik hukuku ile yaklaşmayan insanı yurtsever kabul etmeyin. Oyunu da istemeyin lazım değil bize.”

‘Kendini kral zanneder’
Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik her şeye tek başına karar verdiği şeklinde eleştiriler olduğunu da belirterek, “Siyasetin önünde bu kadar baraj olursa o da kendini kral zanneder. Bunu kaldırmanın tek yolu demokratik siyaset dediğimiz tüm kesimleri barajlanan tüm kesimleri siyasete katabilecek kendisi hakkında söz sahibi bir duruma getirmektir” dedi
Çözüm süreci konusunda da konuşan Kışanak, AK Parti hükümetinin başından beri köklü bir zihniyet değişimi içerisinde olduğunu düşünmediklerini belirterek, şunları söyledi:

‘İnayet beklemiyoruz’
“Biz ’kaç ay geçti AKP hükümeti bir şey yapmadı’ soruları hem önemlidir hem de önemsizdir. Her şey oldubitti sorunlar çözüldü noktasında değiliz. Gerçeği görmemiz lazım. Evet, silahlar sustu, savaş durdu, ölümler bitti bunlar önemli şeyler, değerli şeyler. Sorunlarımızı çözen, müzakere ruhuna uygun yürüten ve uygun adımlar atan bir iktidar yok. Bizim zaten kimseden inayet bekler gibi barış beklemiyoruz. Bugün kışkırtılan ve Türkiye toplumunun bile çok büyük bir kesimi çözüm istiyor. O zaman biz çözümün muhatabını bulduk, muhatap AKP hükümeti değil çözümün muhatabı Türkiye toplumudur. Biz bu muhataplığı giderek derinleştiren ve güçlendiren bir mücadeleyi vereceğiz. Bu yola gelen gelir, gelmeyen tarihin çöp sepetine atılır. Çünkü, istikamet artık çözüme doğrudur, kimse bu tarihi artık tersine çeviremez.”

 


Kaynak: www.milliyet.com.tr

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu