kstb

telsim

20-02-2019 13:17 SİYASET

ÇÖZÜM ZEMİNİ VE NASIL BİR ORTAKLIK AÇISINDAN SİYASİ PARTİLERİN GÖRÜŞLERİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “çözüm zemini” ve “nasıl bir ortaklık” tartışması açısından dünkü Meclis toplantısında siyasi partilerin görüşlerinde değişen bir şey olmadığını belirtti.

ÇÖZÜM ZEMİNİ VE NASIL BİR ORTAKLIK AÇISINDAN SİYASİ PARTİLERİN GÖRÜŞLERİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Meclis Genel Kurulu’nu bilgilendirdiği dünkü toplantı sonrasında, basına bir konsensusun varlığından bahsedildiği için, bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek açısından bazı şeylere açıklık getirmek istediğini kaydetti.

Kudret Özersay, “Meclisteki dört siyasi parti ve 50 milletvekilinin büyük bölümü, Kıbrıs Rum tarafının yönetimi ve zenginliği bizimle paylaşmaya hazır olmadığını, siyasi eşitliğimizi de içine sindiremediğini ve bu nedenle federal bir ortaklığın pek de gerçekçi olmadığını düşünüyor” dedi.

Özersay, iki siyasi parti ve bir grup milletvekilinin ise federasyonu tek gerçekçi çözüm yolu olarak görüp, bu temelde müzakerelere devam edilmesi gerektiğini savunduğunu belirtti.

Bu iki ana eksenden her birinin diğerinin tezini gerçekçi bulmadığına işaret eden Özersay, “Kıbrıs Rum liderinin zamana oynayarak, statükonun devamını sağlamaya çalıştığı yönünde en azından tüm siyasi partiler arasında bir konsensustan bahsedilebilir. Zaten bu hususlar, altı siyasi partinin kamuoyuna yaptıkları açıklamalardan da görülebilir” dedi.

Özersay, açıklamasını “Özetle çözüm zemini ve nasıl bir ortaklık tartışması açısından dünkü Meclis oturumunda siyasi partilerin görüşlerinde değişen bir şey olmadığını düşünüyorum” sözleriyle tamamladı.




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu