kstb

telsim

20-06-2019 09:27 DÜNYA

Çipras: Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri, onun zayıf ve yalnız olduğunu gösterir

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Türkiye'nin Akdeniz’deki faaliyetlerinin bir zayıflık ve yalnızlık işareti olduğunu gösterdiğini belirtti.

Çipras: Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri, onun zayıf ve yalnız olduğunu gösterir

Yunan Başbakan, “Türkiye’nin güçlü ittifakı yoktur ve şimdi Kıbrıs ve Yunanistan’la farklılıklarının ikili bir konu olduğu iddiaları kabul edilmez iddialardır. Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) aynı zamanda Avrupa Birliği’nin MEB’idir. Yunanistan sınırları aynı zamanda AB sınırlarıdır” şeklinde konuştu.

“SICAK OLAY İHTİMALİNE KARŞI TEDBİRİMİZİ ALDIK”

Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın sürekli işbirliği içinde olduklarını kaydeden Alexis Tsipras, Türkiye’nin Ege’de bir ‘sıcak olay’a neden olma olasılığıyla ilgili soruya yanıtında, bunun hesaba katıldığını, Yunan hükümetinin bu nedenle gerekli tüm tedbirleri aldığını söyledi.

Yunanistan’ın uluslararası ittifaklarının önemine işaret eden Tsipras, AB’nin Türkiye’ye karşı olası somut tedbirlerinin olumlu bir gelişme olacağını vurguladı.

Başbakan Alexis Tsipras, Türkiye’nin Kastellorizon ve Kıbrıs arasında bir bölgede sondaj girişiminde bulunmayacağı görüşünde olduğunu belirterek, “Bizim her durumda bir caydırıcı planımız vardır ve Yunanistan bir adım geri atmayacaktır” şeklinde konuştu.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu