kstb

telsim

10-12-2019 13:46 DÜNYA

Çılgına dönen Yunanistan'dan skandal Türkiye ve Libya hamlesi

Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşma Yunanistan'ı rahatsız etmiş durumda. Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayette bulunan Atina yönetimi, "Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşma geçersiz ve kötü niyetli, bölgenin istikrarı için tehdit" açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye ve Libya'ya yaptırım uygulanması çağrısında bulunuldu.

Çılgına dönen Yunanistan'dan skandal Türkiye ve Libya hamlesi

YunanistanTürkiye ile Libya arasında yapılan anlaşmaya Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde itirazda bulundu. Anlaşmanın "kötü niyetle" yapıldığını ileri süren Atina yönetimi, anlaşmanın bölgede istikrarsızlığa sebep olacağını savundu.

Gelen son dakika haberine Yunanistan ayrıca, anlaşma nedeniyle AB'den Türkiye ve Libya'ya yönelik yaptırımlar konusunda bir çerçeve oluşturulması talebinde bulundu.

Yunanistan adına açıklamaları yapan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias"Yunanistan, konuyla ilgili Fransa, İtalya, Kıbrıs (Rum Yönetimi) ve Hollanda'dan geniş kapsamlı destek aldı" dedi.

ANLAŞMA RAHATSIZ ETTİ

Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör yapılanmasına büyük darbe vuran Türkiye, Doğu Akdeniz'de tarihi bir adım daha atmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalamıştı. Anlaşmanın ardından bölgede planları bozulan bazı ülkeler Türkiye'ye karşı harekete geçmişti. 

Yunanistan hükümeti, anlaşma nedeniyle Libya'nın Atina Büyükelçisi'ni sınır dışı etmişti. Anlaşmanın Libya'nın meşru hükümeti ile yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise son açıklamasında Libya'ya talep olması halinde asker gönderebileceklerini dile getirmişti. Libya hükümeti ise anlaşmadan geri adım atılmayacağını açıklamıştı.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu