kstb

telsim

13-10-2015 08:12 GÜNDEM

Çiftçiler birliği açık açık tehdit etti

Kapıda yeni bir eylem var. Kıbrıs Genç TV'de Funda Karagenç ve Atıl Ayaz'ın hazırlayıp sunduğu Öğle Vakti programına konuşan Çiftçiler Birliği Başkanı'ndan yeni bir eylemin işaretini verdi. İşte o sert açıklamalar..

Çiftçiler birliği açık açık tehdit etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gündemde yeni ve sertleşen eylemler var. Kıbrıs Genç TV'de Funda Karagenç ve Atıl Ayaz'ın hazırlayıp sunduğu Öğle Vakti programına konuşan Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuşkelle sert açıklamalar yaptı.

 

Çavuşkelle “Bu sefer çok sert olacak. Can alıcı noktaları kilitleyeceğiz. Hükümete bir şans verdik onu da kullanmadılar” dedi..Birlik başkanının bu açıklaması akıllara daha önce günlerce başkent Lefkoşa'yı kilitleyen çiftçi eylemlerini getirdi. Çavuşkelle planlanan yeni sürecin çok daha sert ve kritik olacağını vurguladı..

"16 milyon TL alacağımız var"

"41 yıllık tarihte böyle birşey görülmedi. Üretim tamamen durma noktasına geldi. Tarlalar sürülmedi ve ekim sezonu başladı. Devlet alacaklarımızı ödemediği gibi faiz kıskacına girdik. Kredi de alamıyoruz. Bu şartlarda ekim yapılması çok zor. Az önce dediğim gibi bunun sonucunu çok sert görecekler. Çok sert eylemlere gideceğiz" şeklinde konuşarak "Dünkü eylemden sonra bugün meclis gündemine gelir mi ddedik ama gelmedi. Her zamanki gibi ciddiye alınmadık" dedi.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu