kstb

telsim

25-04-2019 15:50 GÜNDEM

Çekirge sürüsü mücadelesi tamamlandı

Ercan Havalimanı ile Devlet Üretme Çiftlikleri (DÜÇ) Keçicilik Ünitesi arasında kalan kıraç arazilerde görülen çekirge sürüsüne (Fas Çekirgesi) karşı, Tarım Dairesi Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan mücadele 9 Nisan 2019 tarihinde tamamlandı.

Çekirge sürüsü mücadelesi tamamlandı

Ercan Havalimanı ile Devlet Üretme Çiftlikleri (DÜÇ) Keçicilik Ünitesi arasında kalan kıraç arazilerde görülen çekirge sürüsüne (Fas Çekirgesi) karşı, Tarım Dairesi Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan mücadele 9 Nisan 2019 tarihinde tamamlandı.Açıklamada, “Çekirgeler, bitkilerin yeni sürgün ve filizlerini, yaprak ve çiçeklerini, hatta dane ve meyvelerini yemek ve saplarını kesmek suretiyle zarar verirler. Çekirge sürülerinin arttığı dönemlerde, ekonomik düzeyde de büyük zararlar yaşanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı, çekirgelere karşı mücadele başlatılmıştı.” denildi.

Mücadele yapılan bölgelerde yarından itibaren, hayvan sahiplerinin hayvanlarını otlatmaya başlayabilecekleri gibi, arazi sahiplerinin de hasat yapabilecekleri belirtildi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu