kstb

telsim

26-07-2019 13:46 GÜNDEM

Çavuşoğlu, Mobilya Sanayicileri Derneği’ni kabul etti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Hüseyin Ciddi başkanlığındaki Mobilya Sanayicileri Derneği yetkililerini kabul ederek görüştü.

Çavuşoğlu, Mobilya Sanayicileri Derneği’ni kabul etti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Hüseyin Ciddi başkanlığındaki Mobilya Sanayicileri Derneği yetkililerini kabul ederek görüştü.

Dernek Başkanı Hüseyin Ciddi yaptığı konuşmada derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ülkede yaklaşık olarak 3000 mobilyacı olduğunu belirten Ciddi, en büyük sıkıntılarının yerli çalışan bulamamaları olduğuna dikkat çekerek, meslek liselerinde bu alan ile ilgili eğitim gören öğrencilerin sektörle buluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Bu bağlamda derneğe bağlı firmaların her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen Ciddi, mobilyacılık mesleğine yatkın olan gençleri yurtdışındaki çeşitli atölyelere eğitime gönderebileceklerini sözlerine ekledi ve bu yönde Bakanlık ve Dernek arasında işbirliğinin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Mobilya sanayi sektöründe son yıllarda ciddi bir gelişimin gözlemlendiğini ve teknolojik atılımların yaşandığını belirterek, meslek liselerinde bu alanda verilen eğitimi daha fazla teknolojiye yöneltilmesi ve teknik altyapının sağlanması adına gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Bu bağlamda,birlikte hareket ederek atölyelerin altyapısının iyileştirilmesi adına dernek yetkililerinin okullarda inceleme yapabileceklerini belirten Çavuşoğlu, öğrencilerin eğitimleri boyunca derneğe bağlı firmaların atölyelerini de ziyaret ederek,kendilerini geliştirme fırsatı yakalayabileceklerini dile getirdi.

Öğrencileri sektöre entegre etmeleri gerektiğinin bilinciyle hareket ettiklerini, bu nedenle de staj sayılarının arttırılacağını ve öğrencilerin eğitim süreleri içerisinde firmaların atölyelerinde daha fazla zaman geçireceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, meslek liseleri müfredatının üzerinde çalışarak, hızlı bir biçimde yenileyeceklerini söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca öğrencileri ülkemizin kurumsal firmalarına yönlendirmenin önemine vurgu yaparak, “Görevimiz gençlerimizi ülkemizin köklü firmaları ile buluşturmak. Bu sayede, hem sektörü öğrencilerimize sevdirebileceğiz, hem de ihtiyaç duyulan yerli iş gücü için gerekli ortamı yaratabileceğiz.” dedi.

Konuşmasının sonunda yapılacak iş birliğini imzalayacakları protokol ile resmiyete dökeceklerini belirten Çavuşoğlu, Mesleki Teknik Öğretim Kampüsü’nü hayata geçirmeleri durumunda, bu tür derneklerin okulda etkin rol alabileceği ve destek verebileceği bir yapıyı oluşturabileceklerini sözlerine ekledi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu