kstb

telsim

13-02-2018 09:43 SİYASET

CANALTAY: "HÜKÜMET PROGRAMINDA 'KKTC' İFADESİNDEN KAÇINILDI"

MECLİS’TE HÜKÜMET PROGRAMI GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR... CANALTAY: “47 SAYFALIK HÜKÜMET PROGRAMINDA TURİZM ÇOK AZ YER ALDI” ANGOLEMLİ: “YENİ HÜKÜMET HALKTA UMUT YARATTI... HALKIN BEKLENTİSİ HESAP SORULMASIDIR” ÇALUDA: “ÇALIŞMA İZNİ İŞLEMLERİ KOLAYLAŞTIRILMALI… DENETİMLER SADECE İNŞAATLARLA SINIRLI KALMAMALI” SANER: “İCRAATLAR İÇİN TARİH BELİRTİLMEDİ, UCU AÇIK KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL… HÜKÜMET PROGRAMINDA KADIN SIĞINMA EVLERİ YOK”

CANALTAY:

 Cumhuriyet Meclisi’nde Hükümet Programı görüşülmeye devam ediyor.

UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, hükümet programında “KKTC” ifadesinin kullanılmasından kaçınıldığını öne sürdü.

Canaltay, hükümet programında havada kalan ifadeler olduğunu söyledi.

Dışişleri temsilciliklerinin en önemli görevlerinden birinin lobicilik olduğunu dile getiren Canaltay, turizm konusuna da değindi.

Uyuşturucu kullanımının engellenmesi için okullara MOBESE sistemi kurulmasının önemine işaret eden Canaltay, gençlere kariyer danışmanlığı sağlanması gerektiğini belirtti.

Uçak seferlerinin artırılması gerektiğini söyleyen Canaltay, 47 sayfalık hükümet programında turizmin çok az yer aldığını dile getirdi.

Turizmin ambargoları yıkacak güce sahip olduğunu kaydeden Canaltay, programda turizm için sürdürülebilir bir model ifadesinin kullanıldığını dile getirerek bu ifadeyle ne kastedildiğini sordu.

Turizm pazarlaması konusunda hangi analizler yapıldığını soran Canaltay, tanıtım ve pazarlama konusundaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Canaltay, bu tanıtma pazarlama işlerinin ülke içinde faaliyet gösteren şirketlere yaptırılmasının önemini vurguladı.

Hükümet programında yer aldığı gibi bir turizm örgütü kurulmasının mümkün olmadığını söyleyen Canaltay, e-tanıtım faaliyetlerinin yoğunlaşması için acente ve otellere teşvik verilmesi gerektiğini anlattı.

Girne Antik Limanı mendireğiyle ilgili projeyi değerlendiren Canaltay, bunun yerine Esentepe tarafına bir marina yapılabileceğini kaydetti.

Canaltay, müşavir pozisyonuna getirilen kişilere çeşitli görevler verilebileceğini, Başbakanlıkta koordinasyon kurulu oluşturulabileceğini anlattı.

Çevre konusuna gereken önemin verilmesini isteyen Canaltay, ilgili bakanlığı icraata çağırdı.

ANGOLEMLİ: “YENİ HÜKÜMET HALKTA UMUT YARATTI... HALKIN BEKLENTİSİ HESAP SORULMASIDIR”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” diyerek başladığı konuşmasında, yeni hükümetin halkta bir umut yarattığını belirtti.

Halkın hükümetten beklentisinin hesap sorulması olduğunu dile getiren Angolemli bunun için bazı kişilerin dokunulmazlıklarının kalkması gerektiğini, bunu da yapacaklarını kaydetti.

Halkın siyasete olan güveninin tesis edilmesi için bunun gerekli olduğunu kaydeden Angolemli, dünyadaki örneklerin aksine KKTC’de hiçbir bakan ya da milletvekilinin adalet önüne çıkmadığını kaydetti.

Birleşik faizin, dövizdeki dalgalanmaların halkın belini büktüğünü, hükümetin bu konuları ele alması gerektiğini anlatan Angolemli, gıda güvenliği konusunda da gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti.

“BET SALONLARI ÜZERİNE GİDİLMELİ”

Angolemli “Yuvalar bir bir yıkılmaktadır, hükümetin acımasızca bet salonlarının üzerine gitmesi gerekir” dedi.

Çiftçiye, hayvancıya mazot sağlanması gerektiğini dile getiren Angolemli, ağılların köylerin dışına alınması gerektiğini belirtti.

Müzakereler konusunda Meclis’te ortak bir karara varılması gerektiğini kaydeden Angolemli, böyle bir ortak kararın dünyada yankı yaratacağını söyledi.

ÇALUDA: “ÇALIŞMA İZNİ İŞLEMLERİ KOLAYLAŞTIRILMALI… DENETİMLER SADECE İNŞAATLARLA SINIRLI KALMAMALI”

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda da hükümet programında çalışma yaşamına dair bölüme değindi.

Çalışma izinleri konusunda, üçüncü ülkelerden gelen iyi hal belgelerinin nasıl kontrol edileceğini soran Çaluda, işverenlerin çalışma izni çıkarırken yaşadığı sıkıntıların çözülmesi, işlemlerin kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti.

Denetçi istihdamı için bütçe olanaklarının yeterli olup olmadığını soran Çaluda, denetim konusunun sadece inşaatlarla sınırlı kalmaması gerektiğini anlattı.

Programda Güzelyurt-Lefke yolunun ne olacağına ilişkin bilgi verilmediğini de belirten Çaluda, hükümetin hayırlı olmasını diledi.

SANER: “İCRAATLAR İÇİN TARİH BELİRTİLMEDİ, UCU AÇIK KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL”

UBP Milletvekili Ersan Saner, hükümet programında icraatlar için tarih belirtilmediğini kaydederek ucu açık konuşmanın doğru olmadığını, plan program oluşturulması gerektiğini belirtti.

Saner, Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun nereye bağlı olduğunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

Yeşil Hat ticaretinde düşüş yaşandığını kaydeden Saner, projelerin doğru planlanmasının önemine de işaret etti.

Dış temsilcilikler konusunda atılması gereken adımlar olduğunu belirten Saner, açılması planlanan yeni bir dış temsilcilik olup olmadığını sordu.

Saner, hükümetin müzakereler konusunda tavrının ne olacağını; Meclis’in ve hükümetin görüşmelerin neresinde yer alacağını da sordu.

Programda “anavatan” kelimesini pek görmediğini dile getiren Saner, askeri iş birliği konusuna da değindi. Saner, askeri işbirliği anlaşmasına gidilecekse bunu Garanti ve İttifak Anlaşmalarını zedelemeyecek bir şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.

Saner, ulaştırma ve telekomünikasyon konularında neyin ne zaman nasıl yapılacağının açık olmadığını dile getirdi.

Saner charter uçuşların turizm için önemine işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda kendi görev döneminde ciddi icraatlar yapıldığını söyleyen Saner, “yapılan işlerin sanki tekrar yapılacak gibi gösterilmemesini” istedi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda atılması gereken adımlara işaret eden Saner, bu konuyu ilk kez kendilerinin ele aldığını dile getirdi.

Ersan Saner, hükümet programında kadın sığınma evlerinin yer almadığını ifade ederek bu durumu eleştirdi.

Kendi bakanlığı döneminde yaptığı icraatlara değinen Saner, bakanlık icraatlarının takipçisi olacağını anlattı.




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu