kstb

telsim

11-08-2022 15:30 GÜNDEM

Çağatay: Zaman, memleket için hep birlikte bir şeyler yapma zamanı

Halkın Partisi Sine-i Millet Komisyonu Başkanı Çağın Çağatay açıklama yaptı.

Çağatay: Zaman, memleket için hep birlikte bir şeyler yapma zamanı

Halkın Partisi Sine-i Millet Komisyonu Başkanı Çağın Çağatay Halkın Partisi’nin halk iradesinin ayaklar altına alındığı onur kırıcı bu durumun parçası olmamak ve iradenin yenilenerek iradeye yeniden sahip çıkılmasını sağlamak maksadıyla Meclis’ten çekilme yönündeki sine-i millet kararının son dönemde yaşananlarla şimdi herkes tarafından daha iyi anlaşılmaya başlandığına dikkat çekti. Halkın Partisi’nin aylar önce Belediye reformu adı altında aylarca ortak ad hoc komite kurmayanların muhalefetle alay edeceği ve böyle bir gayrimeşru hükümetle birlikte ülke yararı için çalışılmasının kendi kendini kandırmak anlamına geleceği uyarısı yaptığını da anımsatan Çağatay “Şimdi Meclis’te muhalefete ve sendikalara bu gayrimeşru hükümetin tüm söylediklerinin havada kaldığını yaşayarak bir kez daha gördük. Bu noktadan sonra Ana muhalefet partisinin de değişen şartlar ve yaşananlar temelinde yeniden bir değerlendirme yapması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Halkın Partisi Parti Meclisi tarafından alınan kararla kurulan Sine-i Millet Komisyonu’na başkanlık eden Çağın Çağatay komitenin yoğun bir çalışma döneminden geçtiğini ve ülkedeki sendika ve sivil toplum örgütleriyle ortak akıl oluşturmak ve ortak paydada buluşmak yaklaşımıyla görüşmeler yürüttüklerine dikkat çekti. Bazı akademisyen, sosyolog ve basın mensuplarıyla da görüş alış verişinde bulunduklarına işaret eden Çağatay “Memleketimizi yozlaşmış siyasetin rant paylaşım kavgalarından, makam ve mevki çekişmelerinden kurtarmak temel hedefimizdir. Biz bunun için gerektiğinde statülerimizden vazgeçip siyasi bir duruş sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkın Partisi olarak bunun yani böyle yozlaşmış bir siyaset karşısında mücadelenin zaman alan ve sabır isteyen ama hepsinden önemlisi cesaret gerektiren bir mücadele olduğunun bilincindeyiz. Bu devlete, itibarına ve Halk iradesine sahip çıkmak temel hedefimizdir. Gün geçtikçe daha farklı kesimlerin de Halkın Partisinin göstermiş olduğu bu siyasi duruşu doğru bulmaya başladığını görmek bizleri memnun etmektedir” ifadelerini kullandı.

“BİZ BİR İŞARET FİŞEĞİYLE HEDEFİ GÖSTERDİK ŞİMDİ TEMPOYU DAHA DA ARTIRACAĞIZ” 

Halkın Partisi Sine-i Millet Komisyon Başkanı Çağatay HP’nin sine-i millet kararıyla her şeyin düzeleceğini iddia etmediğini, bu ilk adımla kendilerinin bir işaret fişeği atarak Halka ve siyasete doğru hedefi gösterecek bir hamle ortaya koyduklarını vurgulayarak “bu saatten sonra özellikle Ekim ayında Meclisin yeniden açılmasıyla birlikte diğer muhalif siyasi aktörlerin  ve sendikalarla, sivil toplum örgütlerinin ve ülkedeki aydın kesimin gayrimeşru bu hükümetin kendiliğinden gitmesini beklemeden toplumsal bir baskı ve taleple götürülmesini sağlamanın elzem olduğunu düşünüyoruz çünkü geçen her bir gün bu yapı hiçbir şey yapmasa dahi ülkede demokrasi ve meşruiyet noktasında bir yanlışın normalleşmesine, kanıksanmasına hizmet ediyor. Kaldı ki geçen her gün geriye dönülmez, sonradan telafisi mümkün olmayan birtakım zararlar veriliyor. Bu nedenle tempoyu artırmak zorundayız ve artıracağız” ifadelerini kullandı. 

Çağatay “Sine-i millet kararının sonuç alıcı gerçek bir toplumsal harekete dönüştürülebilmesi için herkese sorumluluk düştüğünü düşünüyorum. Tek gailesi memleket olan tüm kesimler hep birlikte hareket edilirse, bu çirkin yapı yok edilebilir. Zaman, memleketi düşünme, memleket için hep birlikte bir şeyler yapma zamanı. Hemen şimdi harekete geçmezsek yarın düzelteceğimiz, kurtaracağımız bir devletimiz, bir memleketimiz de kalmayabilir” dedi.

 




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu