kstb

telsim

05-08-2019 10:29 DÜNYA

BU BİR SAVAŞ SEBEBİ!!!

Hindistan İçişleri Bakanı, Keşmir özerk bölgesinin oluşumunu sağlayan 370 numaralı kanunun Başkanlık kararı ile iptal edildiğini açıkladı.

BU BİR SAVAŞ SEBEBİ!!!

Yasa tasarısı sabah saatlerinde Hindistan Parlamentosu'na verildi. Hindistan İçişleri Bakanı Amit Şah tarafından duyurulan teklif muhalif milletvekillerinin protestolarıyla karşılandı. Parlamentoda protestoların şiddetlenmesi sonrasında Amit Şah, "Bu ilk değil, 1952 ve 1962'de de benzer bir süreç yaşandı ve parlamento 370. Maddeyi değiştirdi. Bu yüzden protesto etmek yerine lütfen konuşmama izin verin, tüm şüpheleriniz ve yanlış anlamalarınız giderilecek, tüm sorularınıza cevap vermeye hazırım" dedi.

Keşmir'de sokağa çıkma yasağı ilan eden Hindistan, bölgedeki turistlere ve Hindu hacılara bölgeyi terketme, halka ise erzak depolama çağrısında bulundu. Keşmir'in iki eski başbakanı olan Omar Abdullah ve Mehbooba Mufti ise gözaltına alındı. Hindistan geçtiğimiz haftalarda bölgeye 35 bin askerini göndermişti. 

Pakistan, Keşmir bölgesine Hindistan tarafından herhangi bir müdahalenin 'savaş sebebi' olarak sayılacağını açıklamıştı.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu