kstb

telsim

10-10-2019 13:27 EKONOMİ

Brexit anlaşması imkansız değil

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İrlandalı mevkidaşı ile Brexit konusunu görüşmek üzere buluşacak

Brexit anlaşması imkansız değil

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve İrlandalı mevkidaşı Leo Varadkar, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nin bir anlaşmaya varmak için zamanlarının daralmasıyla öğle yemeğinde bir araya gelecekler. Tarafların anlaşmaya varmak konusunda iyimser açıklamalarda bulunamadığı şu günlerde İrlanda hükümeti “imkansız değil” açıklamasıyla varolan belirsizlikleri derinleştirdi.

İrlandalı Bakan “anlaşma imkansız değil” dedi

İrlanda Sağlık Bakanı Simon Harris tarafından yapılan açıklamaya göre , Leo Varadkar ve Boris Johnson,  Brexit müzakeleri ile görüşme yapacaklarını belirterek, anlaşmanın son derece zor olduğunu ama imkansız olmadığını söyledi.

Bakan, katıldığı bir radyo programında hükümetin Johnson’a güvenip güvenmediği sorusu üzerine, Bu anlamda Birleşik Krallık’ın politik sistemine güveniyoruz” dedi.

Bunun öncesinde,  Birleşik Krallık kabinesinden Kwasi Kwarteng  hala anlaşmak için iyi bir şans var” şeklinde açıklama yapmıştı.

Kwarteng BBC radyosuna yaptığı açıklamasında iki lider sohbet etmek için bir araya gelmedi, ciddi olarak sorunları çözmek ve anlaşmaya varmak konusuna odaklanıyorlar” dedi.




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu