kstb

telsim

30-04-2020 21:50 GÜNDEM

Bozkaya:Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği, çalışanlarını ve üyelerini yalnız bırakmamıştır

Bozkaya:Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği, çalışanlarını ve üyelerini yalnız bırakmamıştır

Covid-19 virüsü yaklaşık iki aydır tüm dünya ile beraber bizi de etkisi altına almıştır ve ‘ev hapsine’ kapatmıştır.

 

Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği, çalışanlarını ve üyelerini yalnız bırakmamıştır; birlik başkanı gerek şahsi bütçesinden gerekse birlik bütçesinden gıda yardımlarını sessiz sedasız gerçekleştirmiştir.

 

Bu yardımlar bir kaç kez tekrarlanmış olup, herhangi bir gösteriş veya reklam unsuru olarak kullanılmadan yapılmıştır. Maddi desteğin yanında manevi olarak da yardımlarda bulunulmuş; telefon görüşmeleri ile dertlerini dinleme nezaketinde bulunulmuştur. Bu anlamda birlik başkanı Osman Amca ve birlik yönetimine teşekkürü borç bilirim. Aynı duyarlılığın diğer tüm sivil toplum kuruluşlarınca da gösterilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

 

Dünya bu zor zamanları elbette atlatacaktır. Özellikle, güzel memleketim Kıbrıs’ta vakaların azalması ve son bir haftadır yeni vaka görülmemesi, iki aydır verilen mücadelenin meyvesi olmuş, bizleri umutlandırıp mutlu etmiştir.

 

Bu umut verici durumun neticesinde 4 Mayıs itibarıyla kademeli olarak iş sahaları normale dönmeye planlamaktadır. Peki 4 Mayıs’dan sonra nasıl bir yol izlenecek? Asıl mesele bundan sonra başlamaktadır. Zannedilmesinki ekonominin normale dönmesi arabaya binip marşa basmak kadar kolay ve kaldığı yerden devam edecektir. Turuzim, inşaat sektörü ve diğer tüm sektörlerin ayağa kalkması zaman alacaktır. Virüsün yayılmasını engellemek için verilen mücadele bundan sonra ekonomiyi ayakta tutmak için verilmelidir.

 

Mücadele için şu sorunların yanıtı düşünülmelidir; türk lirasının döviz karşısındaki değer kaybı biliniyor, döviz üzerinden ev, araba alanların durumu ne olacak? Piyasada sıcak para yok, çalışanlar zamanında ödenebilecek mi? Üç ay ötelenen taksit borçları, kredi kartı borçları, biriken elektrik&su faturaları ödenilebilecek mi? Turizm sektörü ağır darbe alacak gibi görünüyor, casino ve otel çalışanları işlerine devam edebilecek mi?

 

Tüm bunlar sonucunda görülüyor ki önümüzdeki süreç herkes için zorlayıcı olacak. Yöneticiler, sosyal ve ekonomik engelleri kaldırmak, maddi ve manevi varlığın gelişmesi adına gerekli şartları hazırlamalı, çok sıkı çalışmalıdır.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu