kstb

telsim

26-11-2019 11:40 GÜNDEM

Beşli görüşme çabalarının Nisan 2020’de başlaması bekleniyor

Gayrı resmi beş taraflı görüşmenin yapılması çabalarının Nisan 2020’de başlaması bekleniyor.

Beşli görüşme çabalarının Nisan 2020’de başlaması bekleniyor

Kıbrıs’ın güneyinde faaliyet gösteren Kıbrıs Haber Ajansı’nda çıkan haberde, “Referans şartlarının tamamlanması ve müzakerelerin başlamasından sonra gayrı resmi beş taraflı görüşmenin yapılması çabalarının Nisan 2020’de ve Kıbrıs Türk toplumundaki ‘seçimlerden’ sonra başlaması bekleniyor.” denildi.

Bu arada tüm diğer çabaların da askıya alınmasının beklendiği ancak Guterres’in bu süre içerisinde garantör güçlerle doğru zamanı ve beş taraflı görüşme için uygun koşulları belirlemeye yönelik sondaj çalışmaları yapma ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Haberde, “Türkiye’nin itirazları, Birleşik Krallığın şu an karşı karşıya olduğu sorunlar ve Nisan’da Kıbrıs Türk toplumunda yapılacak seçimler” dolayısıyla çalışmaların ertelenmesinin kaçınılmaz göründüğü kaydedildi.

Özel görevli Bayan Jane Holl Lute’nin Kıbrıs’ta referans şartlarının tamamlanması çabalarına devem edip etmeyeceğine Genel Sekreter karar verecek.

Akşam yemeğinde Kıbrıs Türk tarafı siyasi eşitliği gündeme getirdi. Genel Sekreter görüşmelerin altı parametreli çerçeve ışığında bir paket halinde görüşüleceğini ve parça parça ele alınmayacağını belirtti.

Kıbrıs Rum tarafı da güvenlik ve garantiler konusundan söz etti. Siyasi eşitliğin Kıbrıs Türk tarafınca paketten ayrıldığını ve böylece akşam yemeğinde görüşülmemesi gerektiği kaydedildi.




Etiketler : Jane Holl Lute
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu