kstb

telsim

25-10-2015 12:09 EKONOMİ

Belediyede grev var

Çalışanların güvencesiz çalıştırıldığı ve yaklaşık 2 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle greve gidecekler..

Belediyede grev var

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), örgütlü bulunduğu Yenierenköy Belediyesi’nde “çalışanların güvencesiz çalıştırıldığı ve yaklaşık 2 aydır maaş alamadıkları” gerekçesiyle Pazartesi günü saat 09.00’da İçişleri Bakanlığı ve Meclis önünde eylem yapacak.

BES Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Mustafa Yalınkaya yaptığı yazılı açıklamada, sendika önünde toplanacak eylemcilerin, önce İçişleri Bakanlığı sonra da Meclis’e yürüyeceklerini belirtti.

Yalınkaya, “Yenierenköy Belediyesi’nin borç batağında yüzdüğünü, geçmiş dönemlerde aşırı borçlanmalar nedeniyle belediyenin yükümlülüğü olan Sosyal Sigorta,  İhtiyat Sandığı primlerini yatıramadığını, maaşların gününde ödenmediğini” kaydetti.

Yeni belediye başkanı ve meclisinin çözüm üretme noktasında, özellikle maaş ve yükümlülükler konusunda sıkıntılar yaşadığını kaydeden Yalınkaya, belediyelerin genel sorunu haline gelen Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı  ve mevcut borç stokları nedeniyle maaşların ödenemediğini, hükümetlerin bu sorunlara kalıcı çözüm bulmadığını ifade etti. Yalınkaya, bu durumun her geçen gün çalışanı mağdur ettiğini belirtti.

Belediyeler Değişiklik Yasası ve devlet katkı paylarının artırılmaması nedeni ile sorunun katlanarak büyüdüğüne işaret eden Yalınkaya, maaşların ödenebilmesi, belediyenin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması için İçişleri bakanlığı ve hükümetin ivedilikle kalıcı bir çözüm üretmesini talep etti.

Yalınkaya, “Çalışanlarımız şu anda mağdurdur, evine ekmek götürememektedir ve geleceğinden endişe duymaktadır. BES olarak çalışanlarımız adına hükümeti bu sorunu çözmek üzere göreve çağırır, sorunlarımız çözülünceye kadar  süresiz grev dahil her türlü eylemden kaçınmayacağımızı tüm kamu oyununa bildiririz” ifadelerini kullandı.




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu