kstb

telsim

12-12-2020 12:48 GÜNDEM

Baybars: Azınlık hükümetinin sıkı takipçisi olacağız

İçişleri eski Bakanı Ayşegül Baybars, bakanlık görevini devretmesiyle yükünün şeklinin değiştiğini belirterek, "Topluma hizmet etmek için illa makama gerek yok" dedi. "Yolumuza devam edeceğiz" diyen Baybars, azınlık hükümetinin de sıkı takipçisi olacaklarını vurguladı.

Baybars: Azınlık hükümetinin sıkı takipçisi olacağız

İçişleri eski Bakanı, Halkın Partisi (HP) Milletvekili Ayşegül Babars, TV2020'de Reşat Akar'ın sunduğu programa telefon bağlantısı ile katılarak açıklamalarda bulundu.

"YÜK ATMADIK, YÜKÜMÜZÜN ŞEKLİ DEĞİŞTİ... YOLA DEVAM"

“Görevi devretmenizle üzerinizden yük kalktı mı?” sorusu üzerine Baybars, “Yük atmadık. Yükümüzün şekli değişti” yanıtını verdi. Toplumsal fayda için gece gündüz çalıştıklarını ancak topluma hizmet için illa makamda olmaya gerek olmadığını dile getiren Baybars, “Yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Toplumu ‘memnun etmeyen’ bir azınlık hükümeti kurulduğunu kaydeden Baybars, bu süreçte Halkın Partisi’ne büyük görev düştüğünü vurguladı. HP’nin yaşadıklarını halka doğru anlatmak ve önümüzdeki seçimde oy alabilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Baybars, azınlık hükümetinin de sıkı takipçisi olacaklarını dile getirdi. Baybars, toplumla bir arada olup onları dinlemek için daha çok süreleri olacaklarını ifade etti.

"KENDİMİ TAM ZAMANLI OLARAK YASAMA GÖREVİNE AYIRACAĞIM"

“Avukatlık mesleğine geri dönecek misiniz?” sorusunu yanıtla konuşan Baybars, “Milletvekiliyken de başka bir iş yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Tam zamanlı kendimi yasamaya ayıracağım” dedi.

“Bizim için önemli olan bakanlık görevi süresinde HP’nin seçime giderken parti programında yer alan şeyleri gerçekleştirmekti” diyen Baybars şöyle devam etti:

“Ülkedeki kayıtlılığın sağlanması, giriş çıkışların denetlenmesi, kırsal kesim alt yapılarının kaynak yettiğince tamamlanması, yurttaşlık konularında kritere bağlı istisnai yurttaşlıkların hak eden ve gerekçeli olarak verilmesi, tapuda otomasyon, e devlet altyapısı, tüm bunlar bizim vaaddediğimiz şeylerdi. Bir kısmını tamamlayabildik, bir kısmını kaynak ve içinde bulunduğumuz koalisyonda uzlaşamadığımız ve belkide bizim de eksiklerimiz nedeniyle hayata geçiremedik.”

Bakanlık görevine ilişkin öz eleştiri de yaptığını kaydeden Baybars, Belediyeler Yasası reformunu gerçekleştiremediklerini dile getirdi. Baybars, “Yapılmaması gerektiğini düşündüğüm hiçbir şeye imza atmadım” diye konuştu.

KADIN BAKAN OLMANIN ZORLUKLARI...

Bir kadın olarak bakan olmanın getirdiği zorlukları da işaret eden Baybars sözlerini şöyle noktaladı:

“Her ne kadar toplumsal eşitlik vurgusu yapsak da kadının özel hayattaki rolleri yeterli gelmiyor. Belki söylemde cinsyet eşitliğine dem vuruluyor ama kadınlar için kolay bir süreç olmuyor. Özellikle İçişleri Bakanlığı olarak düşündüğümüzde, hep erim siyasetin uzantısı olmalı gibi bir anlayış var. Kadınlara, sağlık, eğitim bakanlıkları yakıştırılıyor. Kadınların her görevde, karar mekanizmasında yer alabileceğini gösterdim. Umarım bu anlamda doğru temsil etmişimdir. Eğer birlikte çalıştığınız insanlar sizi bir kadın değil, ehil kişi olarak görürse, görevinizi icra etmek zor olmaz. Görevim süresinde fiziksel değil ama psikolojik şiddete maruz kaldım...”




Etiketler : Baybars
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu