kstb

telsim

14-04-2020 12:39 GÜNDEM

Basın, servis şoförleri ve taksiciler için 1500TL’lik destek çalışması yapılıyor

Basın, servis şoförleri ve taksiciler için 1500TL’lik destek çalışması yapılıyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Covid-19 salgını nedeniyle küresel bir kriz yaşandığını, kısıtlı kaynakları olan KKTC’nin bundan daha fazla etkileneceğini ancak toplumun bir bütün olarak hareket etmesi durumunda bunu en az zararla atlatılacağını söyledi.

Özel sektör çalışanlarına maaş desteği konusunda Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan tüzüğün biraz değiştirme ve geliştirme konusunda iki günlük bir çalışma programı belirlediğini, meslek örgütlerinin görüşleri de alınarak müsteşarlar ve teknik personel tarafından yapılacak çalışmanın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ve maaş desteği konusunda yeni açılımların kamuoyuyla paylaşacağını ifade eden Bakan Atakan, “Özel üniversite servis şoförleri, basın ve taksicilerin 1500TL’lik katkıdan yaralanması için bir çalışma yapılıyor ancak bu, kaynaklarımızın kısıtlı olması nedeniyle kılı kırka yararak yapılan bir çalışma” dedi.

Bakan Atakan, atılan adımlar belli bir kaynak çerçevesinde atıldığını, kaynağın tamamını ülkenin kamu ve özel sektörüne destek olarak harcanamadığını ifade ederek “Bazı medikal araç gereç ve malzeme almanız gerekiyor. Paranız olsa dahi ventilatör alamıyorsunuz veya fiyatı 10 kat artmıştır. Ciddi bir meblağı virüsle mücadeleye harcıyorsunuz. Bu ekonomik sıkıntının en az hissedilmesi açısından alınacak bazı kararlar olacak veya önceki kararlarda adaletsizlik yapıldığını gördüğümüz kesimlere ikinci kararlarla bunu gidereceğiz” ifadelerini kullandı.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu