kstb

telsim

28-09-2015 18:29 SİYASET

Bakanlar Kurulu kararları

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında toplandı. 3 saat süren toplantıda alınan kararları Başbakan Kalyoncu açıkladı.

Bakanlar Kurulu kararları

Bakanlar Kurulu, İyi İdare Yasası çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyete geçmesi konusunu ele aldı. Asaf Şenol başkanlığındaki komitede, Mustafa Kurtuluş Tel ve İbrahim Avkan görev alacak. Komiteye iki kişi daha eklenecek.

Kalyoncu, “Şimdilik Başbakanlık’ta görev yapacak olan komite, sorunu için kamuya başvuran ve zamanında yanıt alamayan yurttaşların başvurularına bakacak”dedi.

Bakanlar Kurulu, tüzükler konusunda da kararlar üretti.



Kalyoncu, “Tüzükler 1 hafta boyunca hem mevzuat dairesinin web sayfası hem de bakanlığın web sayfasında bakanlığın bilgisine sunulacak. Bu çerçevede ihale tüzüğünde inşaat işleri ile ilgili tüzük Bakanlar Kurulu kararı ile askıya alındı. Bu tüzük gelecek hafta geçirilecek. Herhangi bir itiraz gelirse dikkat alınacak” dedi.

Bakanlar Kurulu, bu haftadan itibaren artık her toplantıda bir bakanlığın programını ya da politikasını ele almayı kararlaştırdı.

Bu çerçevede bu hafta Bakanlar Kurulu’nda Turizm politikası masaya yatırıldı. Kalyoncu, “böylece yapılan işlerin hükümet programına uygun gidip gitmediğini göreceğiz” dedi.

Başbakan, bayramda yapılan Kıbrıs Rallisi’ne de değindi.

Rallinin, kazasız belasız tamamlanmandan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalyoncu, görev alan herkese teşekkür etti, “İyi geçmesi memnuniyet vericidir” dedi. 




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu