kstb

telsim

21-08-2019 11:23 TEKNOLOJİ

Avrupalılar Facebook Libra’yı inceliyor

Facebook, haziran ayında kendi kripto para birimini tanıttı.

Avrupalılar Facebook Libra’yı inceliyor

Facebook, haziran ayında kendi kripto para birimini tanıttı. Facebook Libra’nın tanıtılmasından kısa bir süre sonra özellikle Amerika Birleşik Devletleri bu para biriminin risklerinin öngürülemez olduğunu söyleyerek, piyasaya sürülmesi için biraz daha araştırma yapılması gerektiğini açıkladı. Şimdi de Avrupa’dan Libra için bir açıklama geldi. Facebook Libra, Avrupa Birliği antitröst düzenleyicileri tarafından inceleme altına alındı.

Facebook Libra, Avrupa’da mercek altında

Facebook Libra‘nın kontrol edileceği Libra Association adında bir birlik de kuruldu. Avrupa Birliği Komisyonu söz konusu birlikle ilgili rekabet karşıtı davranışların araştırıldığını söyledi. Bu ay yapılan açıklamada Libra’nın haksız rekabet ile rakiplerinin önünü kapatabileceği yönünde endişeler olduğu belirtildi.

Libra için açılan soruşturma kapsamında yönetim yapısı ve Libra Association üyeleri inceleniyor. Bu arada birliğin kurucu üyeleri arasında MasterCard, PayPal, Visa, eBay, Spotify, Uber ve Lyft gibi markaların olduğunu da hatırlatalım. Libra ile ilgili bir diğer endişe ise birlik üyelerinin tüketici verileri konusunda bilgi alışverişi yapabileceğinden olası rekabet kısıtlamaları yaratabileceği.

ABD Hazinesi de Libra ile ilgili önemli kaygılarının olduğunu daha önce dile getirmişti. ABD, bu para biriminin kötü niyetli oyuncular tarafından kötüye kullanılabileceğinden korkuyor.

Facebook da düzenleyici kurumlar kuruluncaya kadar Libra hizmetine başlamayacağını açıkladı.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu