kstb

telsim

24-11-2018 11:15 SİYASET

Atun, mahalle aralarında davullu zurnalı düğünler....

Atun, mahalle aralarında davullu zurnalı düğünler....

UBP milletvekili Sunat Atun, ekonomik programdan konu açılmasından dolayı parlamentodaki yeni milletvekillerini  bilgilendirmek istediğini kaydetti.

2009 yılı sonrasında ekonomik programların ciddiyetle yürütüldüğünü  söyleyen Atun,  işlerin kararlılıkla yapıldığını vurguladı.

2009 yılı öncesindeki hükümetlerin  gelen kaynakları popülist değerlendirdiğini iddia eden Atun, o dönemde en büyük sorunun kaynağın doğru kullanılmaması olduğunu kaydetti.

2010-2012 programının genel, özel sektör ve kamusal işleyiş dönüşümünü oluşturan bir paradigma olduğunu dile getiren Atun, bundan sonra 3 hükümet programı daha yapıldığını ve bunun da 2010-2012 yıllarının dokusunu taşıyacağını ve bu ana zeminin üzerine yerleştirileceğini belirtti.

2016-2017 döneminin UBP’nin mesuliyetinde olduğunu fakat şimdiki ekonomik programın da bu hükümetin mesuliyetinde olduğunu kaydeden Atun, bir yıl içerisinde onaylanan yasaların kendi bakanlıkları tarafından hazırlandığının bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Finansal Faktöring Yasası, Suç Gelirlerinin Önlenmesi Yasası, Enerji Dairesi, İstatistik Kurulu Yasası, DPÖ Yasası, Hal Yasası gibi yasa tasarılarının  hazırlandığını dile getiren Atun,  bunların geçirilmesi için de ciddi bir siyasi iradenin  gerektiğini belirtti.

Hazinenin iç borcunun azaltılması yönündeki çalışmanın kendi dönemlerinde hazırlandığını da söyleyen Atun, Bankacılık Yasasını da kendi dönemlerinde ısrarcı olup bitirdiklerini, şu anda  bekleyen yasalara ciddi yaklaşarak ve mesai harcayarak bitirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Turizmde inşaatın  en önemli alanlardan olduğunu söyleyen Atun İçişleri Bakanlığının  hazırladığı ve konuşulan emirnamenin  çok büyük bir risk olduğunu iddia etti.

Yabancı yatırımcı hakkındaki ifadelerden  hicap duyduklarını  söyleyen Atun, “Bu zihniyet çok tehlikelidir. Bir yatırımcıya menfaatı var da geliyor denmesi çok yanlıştır. Tabi ki menfaati olacak da gelecek” ifadelerinde kullandı.

Ekonomik programdaki bir maddeye de değinen Atun, iş ortamına iyileştirme getirme maddesine tam zıt hareket edildiğini ifade etti.

Ses kirliliğine de değinen Atun, özellikle bazı mahalle arası yerlerde davullu zurnalı düğünler yapılmasının  yarattığı ses kirliğini anlattı ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu