kstb

telsim

01-08-2019 10:23 TEKNOLOJİ

Aslan Kral, 1 milyar dolarlık hasılat barajını aştı

Şu aralar gişede Disney fırtınası estiğini söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Hali hazırda elinde Pixar, Star Wars ve Marvel gibi markaları barındıran Disney, kendi klasikleriyle de para basıyor. Tıpkı Aslan Kral gibi.

Aslan Kral, 1 milyar dolarlık hasılat barajını aştı

Son yıllarda klasikleşen yapımlarını live-action olarak beyaz perdeye uyarlayan stüdyo kısa süre önce Aladdin ile beklentilerin üzerinde bir başarıya imza atmıştı. Şimdi ise benzer bir başarı The Lion King yani Aslan Kral ile geldi.

1994 yılında yayınlanan animasyon filminin live-action şeklinde yeniden uyarlaması olan Aslan Kral, kısa süre içerisinde önemli bir başarıya imza attı. 94’te yayınlanan animasyon filmi, vizyonda kaldığı süre boyunca 968 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşmıştı.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren live-action versiyonu ise vizyonda kaldığı 10 günlük süreç içerisinde 1 milyar dolarlık hasılat barajını aşmayı başardı.

Ülkemizde de son iki haftada en çok izlenen filmler kategorisinde zirveyi kimselere bırakmayan yapım, muhtemelen 1.3 milyar dolarlık hasılata ulaşacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz




Etiketler : Aslan Kral
DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu