kstb

telsim

30-07-2019 10:57 TÜRKİYE

ASAM sözcüsü: TBMM ivedilikle Kıbrıs gündemi ile toplanmalı

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Yönetim Kurulu sözcüsü Faik Tunay, "Türkiye açısından Kıbrıs konusu politika malzemesi yapılamayacak kadar önemli milli bir konu. TBMM, Kıbrıs konulu bir gündemle ivedili olarak toplanmalı" ifadelerini kullandı.

ASAM sözcüsü: TBMM ivedilikle Kıbrıs gündemi ile toplanmalı

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz rezervlerine yönelik yürüttüğü çalışmaları ve bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Yönetim Kurulu üyesi, CHP eski Milletvekili Faik Tunay, “Türkiye açısından Kıbrıs konusu politika malzemesi yapılamayacak kadar önemli milli bir konu. TBMM, Kıbrıs konulu bir gündemle ivedili olarak toplanmalı ve bütün siyasi partiler ortak bir kararla ‘Türkiye’nin tek vücut’ olduğunu dünyaya ilan etmelidir” dedi.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Yönetim Kurulu üyesi ve sözcüsü, CHP eski Milletvekili Faik Tunay, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere ilişkin yeniakit.com.tr’ye konuştu.

“KIBRIS’TA ÇEKİLEN FİLMİN EN ÖNEMLİ AKTÖRÜ İSRAİL”

İktidar ve muhalefet kanadından çok az sayıda insanın Kıbrıs’ta gerçekte neler olup bittiğinden haberdar olduğunu belirten Faik Tunay, “Kıbrıs’ta bugün olup bitenlerin filmi bundan yaklaşık iki sene önce çekilmeye başlandı.

Güney Kıbrıs’ın perde arkasında ve hatta perde önünde en büyük stratejik ortaklarından birisi İsrail vardır.

Kıbrıs’ta çekilen filmin çekilmesinde, oradaki gelişmelerin kurgulanmasında ve uygulanmasında İsrail bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

“KIBRIS’TA ELDE EDİLEN KAZANIMLARIN KAYBI TÜRKİYE AÇISINDAN İYİ OLMAZ”

Kıbrıs’ın Türkiye açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Faik Tunay, şöyle konuştu:

“Kıbrıs, Türkiye’nin güneyindeki stratejik en önemli kara parçasıdır.

Kıbrıs’ta elde edilen kazanımların gitmesi halinde Türkiye büyük bir sıkıntı yaşayacaktır.

Kıbrıs’ın Türkiye açısından önemine ilişkin tartışmaya girmek bile yanlıştır.”

AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN TÜRKİYE KISKACA MI ALINMAK İSTENİYOR?

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın “Uluslararası aktörler gerçekten yardımcı olmak istiyorlarsa doğalgaz konusunda inisiyatif alsınlar ve Kıbrıs Rum liderliğini doğalgaz konusunda masaya oturtsunlar” şeklindeki açıklamaya ilişkin ise Faik Tunay, “KKTC yönetimi, bu açıklamasıyla Rumları köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği, Türkiye’yi kınayan bir bildiriye imza atmıştı.

Avrupa Yatırım Bankası tarafından yapılan açıklamalarla Türkiye’ye desteklerin, kredilerin kesileceği belirtilmişti. İşte bütün bunların arkasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler bulunmakta.” dedi.

“TBMM, İVEDİLİKLE KIBRIS GÜNDEMİYLE TOPLANMALI”

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de dışlanarak yalnız bırakılmaya çalışıldığını ve bu durumun İsrail’in, Mısır’ın ve Güney Kıbrıs’ın işine geldiğine dikkat çeken Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Yönetim Kurulu üyesi ve sözcüsü, CHP eski Milletvekili Faik Tunay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye açısından Kıbrıs konusu politika malzemesi yapılamayacak kadar önemli olan milli bir konudur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti için Kıbrıs partiler üstü bir meseledir.

Yurtdışında ‘Türkiye kendi içerisinde Kıbrıs konusunda tek parça, tek vücut değil, farklı düşünceler var’ algısı birileri tarafından sürekli pompalanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kıbrıs konulu bir gündemle ivedili olarak toplanmalı ve bütün siyasi partilerin katılımıyla, hepsinin de imzasını taşıyan bir deklarasyon yayınlanarak ‘Türkiye’nin tek vücut’ olduğu dünyaya ilan edilmelidir.

Devletimiz de siyasi partilerin ortak deklarasyonundan aldığı güçle yoluna daha kararlı bir şekilde devam etmelidir.”




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu