kstb

telsim

02-01-2021 17:42 KÜLTÜR SANAT

Arıklı'nın girişimlerine , en büyük darbe bizzat hükümetin kendisinden geldi

KTTO Başkanı Turgay Deniz, Resmi Gazete’de yayınlanan çeşitli kamusal hizmetlerin ücretlerine yapılan zamlar hakkında açıklama yaparak, “Devletin zamları, ucuzluk arayışının ‘popülizm hamlesi’ olduğunu kanıtladı…” dedi.

Arıklı'nın girişimlerine , en büyük darbe bizzat hükümetin kendisinden geldi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) yazılı basın açıklaması yaparak, yeni yılın ilk gününde Resmi Gazete’de yayınlanan çeşitli kamusal hizmetlerin ücretlerine yapılan zamlar hakkında açıklama yaptı.

KTTO Başkanı Turgay Deniz, gelen zamlara ilişkin olarak “Böylece, yeni hükümetin kurulması ile birlikte Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Erhan Arıklı tarafından gündeme getirilen piyasayı ucuzlatma çabaları, en büyük darbeyi bizzat hükümetin kendisinden almış oldu” ifadelerini kullandı.

Deniz, bu zamların, hükümetin piyasadaki fiyat oluşumlarının nedenlerini anlamadığını ve fiyatların zaman zaman yükseltilmesinin sorumluluğunu iş insanlarına yükleyerek ‘popülizm’ yapma arayışında olduğunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.  

Buna karşılık olarak KTTO, piyasanın fiyat seviyesinin aşağıya çekilmesi konusunda çalışmalarına devam edeceğine dikkat çeken Deniz, hükümetin bu doğrultuda atacağı her türlü adıma destek olacaklarını ve bu konudaki tüm çalışmalara katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

KTTO Başkanı Deniz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“KKTC Bakanlar Kurulu, kamusal hizmetlere yaptığı zamları yeni yılın ilk gününde Resmi Gazetede yayınlatarak yeni yıla “zamlı bir giriş” yapmamızı sağladı. Böylece, yeni hükümetin kurulması ile birlikte Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Erhan Arıklı tarafından gündeme getirilen piyasayı ucuzlatma çabaları, en büyük darbeyi bizzat hükümetin kendisinden almış oldu.

"BİR KEZ DAHA DOĞRULADI..."

KKTC piyasasının ucuzlatılması, Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından uzun yıllardan beri başlıca hedeflerden biri olarak gündemde tutulmaktadır. Turizm, yükseköğretim ve inşaat ürünlerine olan dış talebi canlı tutarak çevre ülkelere göre mukayeseli avantajlar elde etmenin en önemli unsurlarından biri olduğunu düşündüğümüz fiyat seviyemizin aşağıya çekilmesi için ürettiğimiz önerileri, yıllardan beri, hükümetlerimiz ile paylaşmakta ve bu önerilerin hayata geçirilmesi için mücadele etmekteyiz. Bu çalışmalarımız sırasında, kamusal hizmetlerin verimsizliğin, bu verimsizliğin bir sonucu olarak ortaya çıkan bürokratik maliyetlerin ve devlet harcamalarını finanse etmek için alınan vergi, fon ve harçların pahalılığın başlıca nedenleri arasında yer aldığını defalarca kanıtlamış bulunuyoruz. 2021 yılına adım attığımız ilk gün, KKTC Bakanlar Kurulu tarafından çeşitli kamusal hizmetlerin ücretlerine yapılan zamlar, bu görüşümüzü bir kez daha doğrulamış bulunmaktadır.

"PİYASAYININ UCUZLATILMASI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK BİR DARBE"

Hükümetin yeni yılın ilk gününde attığı bu adımı, elbette başka adımlar izleyecek ve böylece, yeni hükümetin Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak Sayın Erhan Arıklı tarafından gündeme getirilen “piyasanın ucuzlatılması çalışmalarına” da büyük bir darbe indirmiş olacaktır.

"POPÜLİZM YAPMA ARAYIŞI..."

Aslında bu zamlar, hükümetin piyasadaki fiyat oluşumlarının nedenlerini anlamadığını ve fiyatların zaman zaman yükseltilmesinin sorumluluğunu iş insanlarına yükleyerek popülizm yapma arayışında olduğunun da göstergesidir.

Buna karşın Kıbrıs Türk Ticaret Odası, piyasamızın fiyat seviyesinin aşağıya çekilmesi konusunda çalışmalarına devam edecek, hükümetin bu doğrultuda atacağı her türlü adıma destek olacak ve bu konudaki tüm çalışmalara katkı koymaya devam edecektir."




DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu