kstb

telsim

08-04-2019 18:28 SİYASET

Arıklı: Bu yasa tasarısı çözüm olamaz

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Yasa Tasarısı görüşüldü.Yasa tasarısı ile ilgili raporu İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Jale Refik Rogers okudu.

Arıklı: Bu yasa tasarısı çözüm olamaz

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Yasa Tasarısı  ile ilgili ilk sözü YDP Milletvekili Erhan Arıklı aldı. Hükümeti anlamakta zorlandığını dile getiren Arıklı, Meclis komitesinde çok önemli yasalar olduğunu fakat bu yasanın cımbız ile çekilerek meclis gündemine getirildiğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı’nca geri gönderilen birçok yasa bulunduğuna dikkat çeken Arıklı, bu yasa tasarısı ile esnaf ve zanaatkârların hangi problemlerinin çözüleceğini sordu. Esnaf ve zanaatkarların kredi problemleri de olduğunu söyleyen Arıklı, yasa tasarısı ile var olan sorunların çözülmeyeceğini ileri sürdü.

Esnaf ve Zanaatkarların birliği olduğunu, bu birliğin esnafın kredi problemlerini çözmeye çalıştığını dile getiren Arıklı, bu birliğin yok edilmeye çalışıldığını savunarak, mevcuta dokunulmaması gerektiğini  söyledi.

Filli olarak bir yerlerin kapanmasına yol açacak bir yasa tasarısı ile gelindiğini ileri süren Arıklı, tasarının tekrar komitede ele alınarak bir iki maddenin değişmesini talep etti.

Arıklı, yasanın geri çekilmesini istedi.İlerleyen saatlerde tekrar söz alan Arıklı komite başkanını hayretle dinlediğini söyleyerek, neden bekleyen yasalar arasında bu yasanın çalışıldığı sorusunu tekrar sordu.

Arıklı, “Bu yasa Hürrem Tulga yasasıdır” ifadelerini kullandı. Bu yasa ile aidatların büyük bölümünün Odaya verileceğini, diğer birliklerin de çok daha az aidat alacak olunmasının yaratacağı sıkıntıların görülmesini isteyen Arıklı, yasanın geri çekilmesini talep etti.




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu