kstb

telsim

30-07-2019 13:13 TEKNOLOJİ

Apple'da Siri skandalı!

Bir Apple çalışanı, Siri tarafından kullanıcıların bazı konuşmalarının kayıt altına alındığını açıkladı. Son zamanlarda en çok tartışma konusu olan kişisel verilerin gizliliği hakkında, Amazon Alexa ve Google Asistan’ın ardından Apple’da da gizlilik ile skandal yaşandı.

Apple'da Siri skandalı!

Bir Apple çalışanı, Siri tarafından kullanıcıların bazı konuşmalarının kayda alındığını doğruladı.

Apple Çalışanı Skandalı Açıkladı Halen Apple’a bağlı olarak çalışan ve adını vermek istemeyen bir çalışan, The Guardian’a yaptığı açıklamalarda, Siri’nin ilk kullanılmaya başlandığı zamandan bu yana konuşmalarının bazılarının kayıt altına alındığını söyledi. Çalışanın bu söyledikleri gündeme bomba gibi düşerken, Apple, konuşmaların sadece bir bölümünün Apple kimliği bağlantısından bağımsız olarak kaydedildiği ve incelendiğini doğruladı.

Apple İnceleme Başlattı The Guardian’a göre, kayıtların büyük çoğunluğu yapılan aktivitelerden geliyor. Bu aktiviteleri arasında tıbbi müdahalelerin, uyuşturucu anlaşmaları ve cinsel temaslarla ilgili kayıtların da yer aldığı ve Apple tarafından incelendiği aktarılıyor. Şirket bu inceleme sürecinin amacının doğrulu arttırmak olduğunu düşünüyor. Apple, çalışanların Siri’nin uygun bir şekilde etkileşime girip girmediğine dair olarak ses kliplerini yalnızca birkaç saniye kadar inceleyip değerlendirmesi gerektiğini belirtti.




Etiketler :
DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu