kstb

telsim

12-09-2019 12:05 TEKNOLOJİ

Apple tekrar 1 trilyon dolarlık değerine ulaştı

Apple yaptığı lansman ile yeni hizmetlerinin yanı sıra iPhone 11 ailesini ve Apple Watch’un yeni üyesini tanıttı.

Apple tekrar 1 trilyon dolarlık değerine ulaştı

Apple yaptığı lansman ile yeni hizmetlerinin yanı sıra iPhone 11 ailesini ve Apple Watch’un yeni üyesini tanıttı. Yeni iPhone’lar tasarım konusunda insanları ikiye bölmüş olsa da, tüm bu telaşın ardından ,Apple 1 trilyon dolar piyasa değeri yakalamayı başardı.

Apple 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı

Apple geçtiğimiz günlerde yaptığı etkinlikle Arcade gibi hizmetlerinin yanı sıra Watch Series 5iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max gibi cihazlarını da tanıttı. Şirket, cihazlarda yenilik olmadığı söylenerek birçok eleştiri ile karşı karşıya kalsa da ekonomik olarak çok iyi bir çıkış gösterdi.

Apple hisse senedi piyasaları dün işlem sırasında yüzde 3‘ün üzerine çıkarak şirketin yeni iPhone’lar ve akıllı saatini piyasaya sürmesinden bir gün sonra 223.59 dolarlık bir kapanış fiyatına ulaştı. Bu fiyat ile Apple 1.01 trilyon dolarlık piyasa değeri yakalamayı başardı. 

Apple ilk kez 1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ulaşmıştı. Ancak o zamandan bu yana hisse senetleri oldukça zorlu bir dönem geçirdi. Fakat Apple iPhone 11 ailesi ve bir dizi ürünün açıklanmasıyla hızlı bir şekilde tekrar yükselişe geçti.

Geçtiğimiz aralık ve ocak ayları döneminde de Çin’deki iPhone satışları şirketi hayal kırıklığına uğrattıktan sonra hisse senetleri oldukça düşmüştü. Bu süreçte birçok da hisse kaybetmişti. Fakat şirket yeni yükselmeyle birlikte 1 trilyon dolarlık piyasa değeri yakaladıktan sonra kaybettiği milyonlarca hisseyi geri aldı.

Ama şunu da vurgulamak gerekirse 1 trilyon dolarlık tek teknoloji şirketi Apple değil. Microsoft, Apple’dan 1.04 trilyon dolardan daha büyük bir pazar payına sahip.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu