kstb

telsim

20-10-2015 10:40 EKONOMİ

Apple-Microsoft kavgası başladı

Microsoft’un Windows 10 cihazlar etkinliğinde tanıttığı hibrit PC’si Surface Book, çözünürlük, tasarım ve işlemci güçleriyle Apple Macbook Pro’ya meydan okuyor.

Apple-Microsoft kavgası başladı

Hib­rit bil­gi­sa­yar pa­za­rı­nın id­di­alı oyun­cu­su Mic­ro­soft, ye­ni ne­sil ci­ha­zı Sur­fa­ce Book ile App­le­’ın Mac­ Bo­ok Pro­’su­na göz­da­ğı ver­di.

Murat GÜLDEREN- BUGÜN GAZETESİ

Sur­fa­ce Bo­ok, In­tel'in 6. Ne­sil Skyla­ke iş­lem­ci­le­riy­le bir­lik­te sa­tış çı­ka­cak. LED ar­ka­dan ay­dın­lat­ma­lı par­lak ge­niş ek­ra­na sa­hip Mac­bo­ok Pro'da ise 5. ne­sil i5 ve i7 iş­lem­ci­le­ri yer alıyor.  Sykla­ke'in yep­ye­ni bir mi­ma­ri­si ve ge­liş­ti­ril­miş per­for­man­sı Mic­ro­sof­t‘­u bir adım öne ge­çi­ri­yor. Ek­ran çö­zü­nür­lük­le­ri­ne bak­tı­ğı­mız­da 3000x2000 pik­sel çö­zü­nür­lü­ğe sa­hip Sur­fa­ce, bu alan­da da ra­ki­bi­nin önün­de yer alı­yor. İki ci­haz da in­ce ta­sa­rı­mı ile şık bir gö­rü­nü­me sa­hip.

Klavyede devrim

Macbook Pro’nun klavyesinde rakiplerinden farklı olarak hassas imleç kontrolü için Multi‑Touch trackpad; hareketsiz kaydırma, kıstırma, döndürme, kaydırma, üç - dört parmakla kaydırma, dokunma, çift dokunma ve sürükleme özellikleri yer alıyor.

Ekran kart farkı

Sur­fa­ce Bo­ok, ha­ri­ci ek­ran kar­tıy­la ge­lir­ken, Mac­Bo­ok Pro, da­hi­li (en­teg­re) ek­ran kar­tı kul­la­nı­yor. RAM ve de­po­la­ma se­çe­nek­le­ri fark­lı­lık gös­ter­mi­yor. App­le Mac­Bo­ok Pro, 10 sa­at kul­la­nım sü­re­si su­nu­yor. Sur­fa­ce Bo­ok’­ta bu sü­re­ye 2 sa­at ek­le­ni­yor.

 



App­le Tür­ki­ye, Mac bil­gi­sa­yar ai­le­si­ne ye­ni zam­lar yap­tı. Do­lar ku­ru­nun Türkiye’de yük­se­liş gös­ter­me­si, ci­haz­la­rın sa­tış fi­yat­la­rı­nın art­ma­sın­da te­mel se­bep ola­rak gös­te­ri­li­yor.


Bazı modellerin güncellenmiş başlangıç fiyatları şöyle:

11 inç MacBook Air: 2.999 TL

13 inç MacBook Air: 3.399 TL

13 inç MacBook Pro: 4.299 TL

15 inç MacBook Pro: 6.699 TL

21.5 inç iMac: 4.399 TL

21.5 inç Retina 4K: 5.999 TL


4K ekranlı iMAC çıktı

Bu ara­da App­le, 21.5 inç re­ti­na 4K ek­ran­lı iMac mo­de­li­ni de Tür­ki­ye­’de 5 bin 999 li­ra­dan sa­tı­şa sun­du. 3.1 GHz dört çe­kir­dek­li In­tel Co­re i5 iş­lem­ci­ye sa­hip ci­haz­da  8 GB RAM (16 GB'a ka­dar yük­selt­me), 1 TB sa­bit sü­rü­cü, In­tel Iris Pro Grap­hics 6200 gra­fik kar­tı
bu­lu­nu­yor.

Mo­de­lin 3.3 GHz hı­zın­da ça­lı­şan In­tel i7 iş­lem­ci, 16GB RAM ­ve 512GB Flash de­po­la­ma­ya sa­hip di­ğer ver­si­yo­nu ise 9 bin 599 li­ra.




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu