kstb

telsim

12-06-2019 09:40 TEKNOLOJİ

Apple Çin ile yaşanabilecek sorunlara hazırlanıyor!

Son zamanlarda yaşanan ticari gerilim bir miktar daha yumuşamış olsa da, risklerin halen ortadan kalkmadığını rahatça söyleyebiliriz.

Apple Çin ile yaşanabilecek sorunlara hazırlanıyor!

Son zamanlarda yaşanan ticari gerilim bir miktar daha yumuşamış olsa da, risklerin halen ortadan kalkmadığını rahatça söyleyebiliriz. Yaşanabilecek sorunlar daha çok Huawei tarafında gibi gözükse de, olası bir ticari savaş durumundan Apple da yoğun bir şekilde etkilenecek. Bu noktada Apple Çin ile yaşanabilecek olası sorunlara karşı hazırlanmaya başladı.

Apple Çin ile olası sorunlara karşı hazırlanıyor!

iPhone ve iPad modellerinin ağırlıklı olarak Çin’de üretilmesi, yaşanabilecek sorunlar karşısında Apple’ı oldukça zor bir durumda bırakabilir. Bu duruma karşı önceden adımlar atmaya başlayan Apple, üretim aşamasındaki yatırımlarını yavaş yavaş Hindistan’a taşımaya başlamıştı.

Yatırımcı konferansı sırasında konuşan bir Foxconn yetkilisi, şirketin toplam üretim kapasitesinin yüzde 25’inin Çin dışında olduğunu söyledi. Apple’ın talebini karşılamak için yeterli kapasitelerinin olduğunu belirten yetkili, ihtiyaç duyulması halinde üretimin Çin dışında yapılabileceğini de belirtti.

Şu an için Apple tarafından Foxconn’a gönderilen bir üretim yeri değişikliğitalebi bulunmuyor. Ancak yapılan açıklamalar ve atılan adımlar, Apple’ın da olası durumlara karşı hazırlıklarının ve planlarının olduğunu gösteriyor.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu