kstb

telsim

25-04-2018 20:49 EĞİTİM

ANKARA’DA MAĞUSA LİMANI RÜZGARI

“23 NİSAN ÖZEL” ANKARA’DA… Her hafta bir Başkent’te çekilen “Başkent Kulisi”, 23 Nisan Özel yayınıyla Ankara’da faaliyet gösteren Eryaman Okyanus Kolejinde seyircinin karşısına çıktı. Ankara’nın gözbebeği Okyanus Kolejinin Eryaman Şubesinde çekilen programda, Ortaokul öğrencileri Kıbrıs ile ilgili bildiklerini paylaşmalarının yanı sıra merak ettikleri tüm sorulara da cevap aradı. Sunuculuğu Hakan Yıldırım’dan devralan Okyanus Koleji öğrencisi Çınar Hatipoğlu, bir saat boyunca programı yönetirken, hem arkadaşlarına sorular yöneltti, hem de salonda bulunan öğrenciler ve konuklar arasında koordinasyonu sağladı.

ANKARA’DA MAĞUSA LİMANI RÜZGARI

ANKARA’DA MAĞUSA LİMANI RÜZGARI

Programın açılışı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin destanlaşan Türküsü “Mağusa Limanı” ile yapıldı. Kolej öğrencilerinden Nazlı Hilal Mazılıgüney piyano ile türküyü çalarken, Müzik öğretmeni Aysun Özersin de türküyü seslendirdi. Programda tam anlamıyla Mağusa rüzgarını esti.

“AMACIMIZ MUTLU BİREYLER YETİŞTİRMEK”

Okyanus Koleji Ortaokul Müdürü İpek Ölçer yayında yaptığı konuşmada Okyanus Kolejini anlatarak, amaç ve misyonlarını paylaştı. Öğrenmeyi Öğretmek amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Ölçer, mutlu bireyler yetiştirmek istediklerinin altını çizdi.

İpek Ölçer şu ifadelere yer verdi; “Okyanus Kolejleri Okyanus Holding bünyesinde 2004 yılında Avcılarda kurulmuş olan bir eğitim öğretim kurumudur. Bugün 25 kampüsü ile hizmet vermektedir. Kurucumuz eğitim kökenli, Biyoloji öğretmeni Orhan Özbey. Tamamen kurumsallığın ön planda olduğu bireyselleşmiş eğitim programlarıyla her öğrencinin farklı bir yeteneğinin olduğunun keşfedilmesini amaçladığımız bir yapıyız. 80’ e yakın kulübümüz var. Öğrenmeyi öğretmek amacıyla yola çıktık ve amacımız mutlu bireyler yetiştirmek. Kıbrıs’ta yaşayan öğrencilerimiz de bizim evlatlarımız. Onları da ayırmıyoruz. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, meslektaşlarımıza da selamlarımızı yolluyorum. Biz biriz, dayanışma içerisinde yola devam etmeyi ümit ediyorum.”

 “KIBRIS, BİZLERİN GÜNDEMİNDE”

Kıbrıs’ın tarihi hakkında bilgi paylaşan Okyanus Koleji Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Gökçe de, müfredatlarında Kıbrıs’ın olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu;  “Kıbrıs 1571 itibariyle Osmanlı Devleti tarafından fethedildi. Yaklaşık 300 yıl Osmanlı egemenliğinde kaldı. 1974 yılında Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak adına, Türkiye, “Ayşe Tatile çıksın” parolasıyla Kıbrıs Barış harekatını yapıyor, fakat bununla da çözüme kavuşmayınca 1983 yılında KKTC kuruluyor. Kıbrıs, biz öğretmenlerinde sürekli gündeminde. 7 sınıf müfredatımızda Kıbrıs’ın Osmanlı sürecini anlatmaya çalışıyoruz, 8. Sınıfta da yakın tarihi konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi de araştırmaya yönlendiriyoruz.”

BU ÖĞRENCİLER AKIL KÜPÜ!

Yaklaşık 280 öğrencinin katıldığı programda renkli dakikalar da yaşandı. Öğrenciler merak ettikleri soruları yöneltirken, sahnedeki konuk öğrenciler de sorulara yanıt verdi. Kıbrıs ile ilgili özellikle yemek, müzik, sanat ve kültürünü merak eden öğrenciler bu yönde sorular sordu ve mutlaka KKTC’yi ziyaret etmek istediklerini belirtti. Kıbrıs’a gelen öğrenci ve öğretmenler de söz alarak, Kıbrıs ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Kıbrıs’ı çok sevdikleri gözlemlenirken, Öğretmen ve öğrencilerin Kıbrıs’a olan sevgileri, KKTC’de de büyük mutluluk yarattı.

OKYANUS KOLEJİ SIRADAN BİR KOLEJ DEĞİL

Ankara’da 2 şubesi olan Okyanus Kolejinden neredeyse dehalar çıkıyor. Bilim ve spor alanında Türkiye’nin yanı sıra Dünya dereceleri de olan Kolejde, her bir birey, yetenekleri göz önünde bulundurularak hassas bir şekilde eğitiliyor. Genç Öğretmen kadrosunun bulunduğu okul, kurum olmanın yanında aile ortamını yaşıyor. NASA ile bağlantı kuran ve Uzay Simülasyonu olan tek Kolej unvanını elinde tutan Okyanus Koleji, Avrupa da spor ve bilim alanında şampiyonluklara imza atmış bir kurum.

 

 




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu