kstb

telsim

04-02-2021 16:33 GÜNDEM

Anastasiadis'e tepkiler büyüyor!

Güney Kıbrıs'ta, Lider Nikos Anastasiadis'in vatandaşlıklarla ilgili araştırma komitesine verdiği ifadeye tepkiler büyüyor.

Anastasiadis'e tepkiler büyüyor!

Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önceki gün, araştırma komitesine vatandaşlıklarla ilgili verdiği ifadeye tepki gösterdikleri bildirildi.

Politis gazetesi, DİKO’nun, Anastasiadis’in komiteye verdiği ifadeyle birkaç gün önce yaptığı halka seslenişte kullandığı argümanların çelişkili olduğunu ve Anastasiadis’in yolsuzluğu örtbas etmeye çalışıp, vatandaşlıklar dosyasının Sayıştay’a verilmesi için ısrar ettiğini kaydettiğini yazdı.

Habere göre DİKO, Anastasiadis ne söylerse söylesin, Meclis’in görevinin, tam şeffaflık için araştırmaya devam etmek olduğunu belirtti.

Gazete, AKEL’in ise, Rum Hükümeti’ni “altın pasaport sanayisi” kurarak, Güney Kıbrıs’ın üzerine yolsuzluk olaylarının çökmesine sebep olmakla ve bilgi gizlemekle suçladığını yazdı.

EDEK ise, daha diplomatik bir dille eleştiride bulunarak, altın pasaportlarla ilgili cezai ve siyasi yükümlülüğü bulunan kişilerin isimlerinin deşifre edilmesi ve cezalandırılması gerektiğini ifade etti.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu