kstb

telsim

23-09-2015 15:25 DÜNYA

Anastasiadis'den düşündürücü açıklama

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “Eğer müzakereler Rum tarafı yüzünden biterse, bir sonraki adım KKTC'nin tanınması olacak” dedi.

Anastasiadis'den düşündürücü açıklama

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “Eğer müzakereler Rum tarafı yüzünden biterse, bir sonraki adım KKTC'nin tanınması olacak” dedi.

Rum haber kaynaklarına göre Anastasiadis, Chicago’daki “Global Konular Konseyi”nde dün yaptığı konuşmanın ardından, katılımcıların sorularını yanıtladı. Anastasiadis, iki bölgeli federal çözümün, nihayetinde iki ayrı devlete gitmesinden endişelenip endişelenmediğine dair bir soruya, tüm üst düzey anlaşmalarda (Makarios-Denktaş, Kiprianu-Denktaş, Papadopulos-Talat), arzu edilen çözümün iki toplumlu ve iki kesimli, BM Güvenlik Konseyi kararlarının da öngördüğü üzere siyasi eşitliğe dayalı bir federal çözüm olduğunun açık şekilde belirtildiğini söyledi.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile 11 Şubat 2014’te yaptıkları ortak açıklamaya da atıfta bulunan Anastasiadis, "müzakerelerin, dönemin 'inatçı' Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun arzu ettiği gibi iki egemen devlet arasında yapılmadığını" savundu. Anastasiadis, müzakereleri “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iki toplumlu ve iki kesimli federal bir devlete dönüşmesi için başlatılan iki toplumlu bir diyalog”  addettiklerini kaydetti.




Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu