kstb

telsim

02-10-2019 17:42 DÜNYA

AMSTERDAM'A YENİ RAKİP: ABD'NİN İLK ESRAR KAFESİ BATI HOLLYWOOD'DA AÇILDI

Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk esrar kafesi Batı Hollywood'da açıldı.

AMSTERDAM'A YENİ RAKİP: ABD'NİN İLK ESRAR KAFESİ BATI HOLLYWOOD'DA AÇILDI

Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk esrar kafesi Batı Hollywood'da açıldı.

Eyalette esrar kullanımının serbest hale gelmesinin ardından satış yapılan çok sayıda dükkan açılmasına rağmen Amsterdam'ın ünlü esrar mekanlarına rakip olmayı hedefleyen ilk işletme olan cafe-restaurant 240 kişilik kapasitesiyle müşterilerini ağırlamaya başladı.

Lowell Farms isimli işletmeye 21 yaşın üzerindekiler girebilirken özel eğitimli garsonların yardımıyla menüden diledikleri esrarı seçebiliyorlar.

Tek sarımlık sigaraların 18 dolardan başladığı kafede daha yoğun içerikli ürünler, yiyecekler ve farklı içim aksesuarları sunuluyor.

Açılışa ülkenin her tarafından ziyaretçilerin geldiğini söyleyen işletmeci Andrea Drummer "insanların esrar tüketirken güvenli ve sosyal bir ortamda bulunabilmeleri çok önemli" ifadelerini kullandı.

Drummer kafede görev alan 40 garsonun müşterilerin kullandıkları esrarı tolere edip edemediklerini yakından takip edip işlerin kontrol çıkmaması için özel eğitim aldığını vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaliforniya gibi bir çok eyalette esrar gibi hafif uyuşturucuların kullanımı serbest hale getirilse de federal düzeyde yasak devam ediyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YASAL MARİHUANA PAZARI: KALİFORNİYA

2018'de yasal hale gelmesinin ardından dünyanın en büyük yasala marihuana pazarı haline gelen Kaliforniya'ya bir çok yatırımcı milyar dolarlık endüstriden pay alabilmek için akın etti.

Lowell Farms bir ilk olmasına rağmen kısa süre içerisinde aynı bölgede 7 yeni kafenin daha açılması bekleniyor.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu