kstb

telsim

15-10-2019 09:50 EKONOMİ

Altın Çin'in "ticaret" açıklaması ile kazancını korudu

Altın fiyatları, Çin'in kısmi ticaret anlaşmasını imzalamak için daha fazla görüşme istemesinin ardından kazancını korudu

Altın Çin'in

Altın fiyatları, Çin'in ABD tarafından öne çıkarılan "safha bir" ticaret anlaşması için daha fazla müzakere istediğini kaydetmesinin ardından kazancını korudu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, CNBC televizyonuna Pazartesi günü yaptığı açıklamada, tarafların geçen hafta müzakerelerde "kaydadeğer ilerleme" sağladığını ve ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in anlaşmayı gelecek ay Şili'deki zirvede imzalamalarını beklediğini söyledi. Öte yandan, Çin'de üretici fiyatları deflasyonu Eylül ayında yavaşlayan ekonomik büyümeden dolayı daha da derinleşti. 

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 değer kazanarak Singapur saati ile 12:23'te ons başına 1,494.33 dolara tırmandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günkü yüzde 0.2'lik çıkışının ardından yüzde 0.1 geriledi. 

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, hazırladığı notta, "Altın, ABD-Çin ticaret cephesinde ve Fed'in para politikasında daha fazla açıklık olmazsa 1,480-1,530 doladaki geniş bant içinde seyrini sürdürebilir," dedi ve "ABD ve Çin sorunu çözme konusunda baskı altında ve bu yönde çabalar sürerken, piyasa oyuncularının, somut bir anlaşma imzalanmazsa, şüpheleri devam edebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Standard Chartered Bank'a göre, altında bir sonraki yukarı yönlü faktör, risklerin yukarı eğilimlerini sürdürmesi ile birlikte perakende yatırımcılardan gelecek.

*Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Pazartesi günü itibariyle üst üste 21 gün artarak 2009'dan bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi.

*Dünyanın 3. en büyük altın üreticisi Newcrest Mining Ltd., en karlı faaliyetini 2060'lara kadar uzatacak 865 milyon dolarlık genişleme planı açıkladı.

*İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Brexit anlaşması Salı günü, Avrupa Birliği Başkanlığı'nın bu haftaki liderler zirvesi öncesi daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu açıklamasının ardından beklemede.




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu