kstb

telsim

23-10-2015 12:27 DÜNYA

Akpınar ,bilim heyetiyle ipek yolunda tarihi imzalar atıyor

Serhat Akpınar ve Kıbrıs Bilim Heyeti Kazakistan’da önemli anlaşmalara imza attı.

Akpınar ,bilim heyetiyle ipek yolunda tarihi imzalar atıyor

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Kıbrıs Bilim Heyeti , KKTC Yükseköğretim için Önemli Anlaşmalara İmza Atmaya Devam Ediyor .

 

Temaslarda  bulunmak üzere Kazakistan’a giden Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile beraberindeki bilim heyeti, önemli anlaşmalara imza attı.

Kazakistan ziyaretinin çok iyi geçtiğini belirten Serhat Akpınar, “GAÜ’nün yanısıra Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı olarak da çok yararlı temaslarımız oldu” dedi.

Kazakistan Dil Kurumu Yönetim Toplantısında önemli gelişmeler olduğunu belirten Akpınar “Kıbrıs Türk Dil Kurumu’nun kurulması adımlarını atıyoruz.  Yavru Yurttan Ata Yurda çok önemli projelere yön vermek için yollardayız . Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği, Kazakistan Dil Kurumu ile tarihi bir anlaşma imzaladı” dedi.

 

Kıbrıs Türk Dil Kurumu

“Bu özel günde KKTC”de kuracağımız Kıbrıs Türk Dil Kurumu ile ilgili Türksoy ve Kazakistan Dil Kurumundan destek aldık” diye konuşan Akpınar  “Bu tarihi toplantı için KKTC olarak ordaydık. Ülkem, GAÜ, KAÜ ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği için büyük bir gündü” diyerek şunları kaydetti:

“Ayrıca Kazakistan Dil Kurumu’nun özel ödülüne layık görüldük. Şahsım ve Sn. Olgun Üstün yaşanan ve yaşadığımız bu andan büyük bir onur duyduk . Kazakistan Dil Kurumu ile yapılan anlaşma sonrası Turan Üniversitesi ile de anlaşmalar yaptık”

Yuvarlak Masa toplantısı

Kazakistan ziyaretinin ilk günü “Dünden Bugüne Türk Destanları” adlı Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılan GAÜ heyeti, daha sonra  Uluslararası Kazak Dil Kurumu, Uluslararası Türkoloji Merkezi ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği arasında “İşbirliği Protokol” imzalama Töreni’ne katıldı.

 

İşbirliği protokolü imza töreni

Törende Kıbrıs Üniversiteler Birliği ile Kazakistan Üniversiteleri Birliği; Amerikan Eğitim Konsorsiyumu ile Turan Üniversitesi ve Kainar Üniversitesi; Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile Turan Üniversitesi ve Kainar Üniversitesi; Girne Amerikan Üniversitesi ile Turan Üniversitesi ve Kainar Üniversitesi arasında imza töreni gerçekleştirildi.

Anlaşmalara GAÜ ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği adına Serhat Akpınar imza koyarken, KAÜ adına ise  Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün imza koydu.

Dede Korkut Türbesi ziyaret edildi

İmza törenlerinin ardından Kızılorda’ya geçen heyet, burada Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret ederek Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi’ne kitap bağışında bulundu, Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi ve Girne American Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokol’ü” imza törenine katıldı.

Aynı toplantıda Amerikan Eğitim Konsorsiyumu ile Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokolü” de imzalandı.

                                                                                  

 




Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu