kstb

telsim

10-07-2020 10:57 SPOR

Akçay Futbolcuları Yardım Bekliyor

Akçay’da futbolcular komitesi olarak bir basın açıklaması yapıldı ve yetkililerden yardım istendi.

Akçay Futbolcuları Yardım Bekliyor

Açıklama şöyle;
2015-16 sezonunda BTM 2’yi şampiyon bitirip 2016-17 sezonunda liglere katılamadı. Akabinde başkan değişikliğine gidilip 2017-2018 başkanlığı devralan hala daha kendine başkan diyen Ali Ayken kulüpte geçirdiği süre zarfında liglere hiçbir katılım sağlamayıp herhangi bir gelir giderden de kimseye bir şey bahsetmedi.
Hiç bir yönetimi ve futbolcusu olmayan kendine kulüp başkanlığını yakıştıran şimdiki başkan bu yıl da takım çıkarmayacağını dile getirdi.
Artık buna bir dur deyip Akçay gençliği olarak ayağa kalktık ve bu yıl ne pahasına olacaksa olsun liglere katılmaya karar verdik.
Başkanla görüştüğümüzde benim size maddi desteğim yok. Manevi olarak ta Lefkoşa da kaldığım için pek bir şey veremem. Siz katılmak isterseniz katılın fakat başkanlığı kesinlikle bırakmayacağını dile getirdi.
Bizde 30 tane tamamen Akçay’dan oluşan futbolcularla yola çıktık. Yönetimi olmayan başkansız bir şekilde hiçbir maddi gücümüzün olmamasına rağmen kendi kurduğumuz takımızla liglere zor da olsa katıldık.
Birçok kez başkanlığı bırakıp gençlere devretmesini istesek te karşımıza çıktı. Çim olan sahamızı kurutmaya gittiler. Onu da futbolcular olarak kendi imkânlarımızla su alıp sahamızı kurtarmaya çalışıyoruz.
Köylü de başkanın kulübe destek çıkmadığını bildiği için kimse bize destek çıkmıyor.
3 yıl var genel kurul yapmayan takım çıkarmayan hiçbir faaliyette bulunmayan başkanlıktan da istifa etmeyen bir diktatörle uğraşıyoruz.
Köyden topladığımız 60 tane imza ile kaymakamlığa durumu izah ettik. Onlarda bu sizin iç sorununuz çözün ve yanıma gelin dedi. Ya kulübü fes edecem ya da şimdiki başkanın seçildiği zamandaki yani 2017-18 sezonundaki üyelerle seçime gideceksiniz dedi.
Kulübün ilan tahtasına asılan 3 Ağustos’ta seçime gitme kararı alan başkan kimlerin oy kullanıp kullanmadığı meçhul olup nasıl bir secim olacağı da çok şüpheli. 18 Temmuz’da liglerimiz başlayacak ve maddi gücümüz olmadığı için lisansları da alamıyoruz. 5 Ay var kendi cabalarımızla hiçbir destek almadan bu raddeye kadar geldik. Şimdi ise emeklerimizin boşa gitmesine ramak kaldı. Dileğimiz yetkililerin bu ise bir el atması gerekenin yapılması.
Tamamen Akçay gençliğinden olan bir komiteyle liglere katılmanızı sağlamak için adaletli bir şekilde tüzüğe göre gerekenin yapılmasıdır.
Son olarak 18 Temmuz’da maçlarımız başlayacak yönetimsiz ve tabiri caizse başkansız bir şekilde tabi ki bu şekilde katılamayacağız ve tüm emeklerimizin boşa çıkmasından korkuyoruz.
3 yıl var futbolcusu olmayan bir takımın bu yıl tamamen köylü futbolculardan oluşan 30 tane lisanslı futbolcusu var. Fakat 10 gün kalmasına rağmen liglere katılamayacak durumdayız.
Tüm yetkilileri bizi ortada bırakmamaları için göreve davet ediyoruz .




DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu