kstb

telsim

15-01-2018 15:43 TÜRKİYE

Afrin gerginliği tırmanıyor

Afrin gerginliği tırmanıyor

Afrin gerginliği tırmanıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam yaptığı değerlendirmede, önümüzdeki günlerde Fırat Kalkanı Harekatıyla ilk adımını attıkları güney sınırını terörden arındırma operasyonunu Afrin’le devam ettireceklerini söyledi.

Afrin’in, Kandil, Sincar veMümbiç gibi terörist bölgesi olduğunu belirten Erdoğan, “Dediğim gibi; bir gece ansızın gelebiliriz. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir” dedi.

Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nden ve diğer dost ülkelerden böyle kritik bir meselede kendilerine yakışan bir tavır içinde olmalarını beklediklerini kaydederek, Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütüyle aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ettiğini belirtti.

Öte yandan, terör örgütü dün gece yarısına doğru, Afrin’deki mevzilerinden Türkiye sınırında Özgür Suriye Ordusu unsurlarının kontrolünde olan sivil yerleşimlere çok sayıda roket attı.

Saldırının hemen ardından, Suriye’nin Türkiye sınır hattındaki Fırat Kalkanı Harekatı alanı ve İdlib gerginliği azaltma bölgesinde konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Afrin’deki terör örgütü mevzilerine top atışı yaptı.




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu