kstb

telsim

15-10-2015 16:45 GÜNDEM

Adaylar'dan ortak açıklama

ÜYE LİSTELERİNİN KENDİLERİNE GEREKTİĞİ ŞEKİLDE VERİLMEDİĞİNİ İDDİA EDEN ADAYLAR BU DURUMU VE PARTİ ORGANLARININ TOPLANMAMASINI ELEŞTİRDİ 6 BAŞKAN ADAYI, UBP YETKİLİ ORGANLARINA BİR AN ÖNCE TOPLANARAK KURULTAYLA İLGİLİ KARARLAR ALMA ÇAĞRISI YAPTI

Adaylar'dan ortak açıklama

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 6 genel başkan adayı, üye listelerinin kendilerine gerektiği şekilde verilmediğini iddia ederek, bu durumu ve parti organlarının toplanmamasını eleştirdi.

UBP’nin 31 Ekim’de yapılacak kurultayında başkanlık için yarışacak 6 aday bugün UBP Genel Merkezinde basın toplantısı yaparak, UBP yetkili organlarına bir an önce toplanarak kurultayla ilgili kararlar alma çağrısı yaptı.

Basın toplantısında sırasıyla, Zorlu Töre, Ersin Tatar, Ünal Üstel, Nazım Çavuşoğlu, Ersan Saner ve Oğuz Ceyda açıklamalarda bulundu.

TÖRE

Basın toplantısında İlk sözü alan UBP Genel Başkan adayı Milletvekili Zorlu Töre, UBP Kurultayına 15 gün kaldığını anımsatarak, çalışmaların ne durumda olduğunu bilmediklerini, birçok konuyu da gazetelerden öğrendiklerini söyledi.

Kurultay düzeninin nasıl olacağını genel başkan adaylarıyla ilçe başkan adaylarının biraraya gelerek belirlemesi gerektiğini ifade eden Töre, “UBP’de bugüne kadar yapılan bütün kurultaylarda böyle yapılırdı” dedi.

Töre, partinin yetkili organlarının toplanarak değerlendirme yapması gerekirken 3 aydır toplanılmadığını ileri sürerek, UBP’nin yönetim şeklinde ve anlayışında ciddi sıkıntılar olduğunu savundu.

Parti tabanına da ayrı bir vefa duygusu taşıdıklarını ve üye yapılmayanları da kurultayda seçilmeleri halinde üye yapacaklarının sözünü veren Töre, kurultay sürecinin her zaman zor olduğunu, bunun ancak uzlaşıyla aşılabileceğini, parti liderliğinde bu uzlaşı ve hoşgörünün olmaması nedeniyle de üzüntü duyduklarını söyledi.

Töre, Genel Başkan, Genel Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’ne, süratle toplanarak kurultay düzeninin nasıl olacağıyla ilgili kararlar alması için çağrıda bulundu.

TATAR

UBP Genel Başkan adayı Milletvekili Ersin Tatar ise, bu hafta sonu ilçe kongrelerinin ilçe başkanlarının ve ilçe yönetim kurullarının, 15 gün sonra da parti başkanının seçileceğini söyleyerek, hala imzalı mühürlü üye listelerinin kendilerine ve ilçe başkan adaylarına verilmediğini ileri sürdü.

Tatar, 15 Ağustos’ta 7 bin 500 olan üye sayısının şu an 9 bin 224 olduğunu; kendilerinin talep ettiği kimseler üye yapılmazken 1700’e yakın kişinin üye yapıldığını ileri sürerek, kendilerine verilen listelerdeki üyelerin adres ve telefon numaralarının da bulunmadığını ve bunun üyelere ulaşamamaları için kasıtlı yapıldığına inandıklarını belirtti.

“Bir kurultay bu kadar mı önemlidir de etraf bu kadar karışıp geriliyor anlamak mümkün değil” diyen Tatar, merkez yönetim kurulu ve parti meclisini de bir kez daha göreve davet etti.

Tatar, “10 bine yakın kişinin” oy kullanacağı kurultayda nasıl bir düzen belirleneceğinin cevabını alamadıklarını kaydederek, “31 Ekim’deki kurultay için tüzükte ‘6 ay koşulu aranmaz’ dendi ancak 1 Kasım’da oy verilecekse tüzük ne der, itiraz edilirse ne olacak kimsenin açıklaması yok “ şeklinde konuştu.

Tatar, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ü de sağduyuya çağırarak, bir an önce parti yetkili organlarını toplamasını istedi ve kurultay düzenini tartışarak UBP için en doğru olanı yapmak istediklerini kaydetti.

ÜSTEL

UBP Genel Başkan adayı Milletvekili Ünal Üstel de, iki aydır sürekli UBP’yi ve kurultayı konuşmaktan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, “Memleketin ekonomisinde, hayvancısında tarımcısında sıkıntı varken biz sadece kurultayla ilgileniyoruz” dedi.

Kimsenin halkın bu kadar zamanını çalmaya hakkı olmadığını savunan Üstel “bizim genel başkanımız hem bizim hem halkın zamanını çalıyor. Reform hükümeti kurmasına rağmen kurultayla uğraşmaktan ülke için hiçbirşey yapamadığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Cumartesi gün seçim yapılacağını ancak hala ortada liste olmadığını savunan Üstel, kendilerine bile mühürlü liste verilemediğini söyledi. Üstel, CD’lerden çıkan listelerle yayınlanan üyeler arasında bile fark olduğunu ileri sürerek, Parti Başkanının bütünleştirici olması gerekirken Özgürgün’ün partiyi bölmek için biryerlerden görevlendirilmiş gibi davrandığını ileri sürdü.

Üstel, cumartesi günü yapılacak seçimlerden galip çıkılmasının kimseye bir şey kazandırmayacağını dile getirerek, “küçük hesaplarla partimizi de küçültüyoruz halbuki partide bir dizi sıkıntı var, ülkede sorunlar var, Genel Başkanımız hala adaylarla uğraşır. İstifa edip partinin önünü açsın” dedi.

Üstel, Özgürgün’ün nasıl ilçe başkanlıklarını hileyle kazanırım çabası içerisinde olduğunu savunarak, hiçkimsenin kurultay günü nisabın nasıl sağlanacağı, oylamanın nasıl olacağı, uzaktan geleceklerin 2 gün ne yapacağını bilmediğini belirtti.

Üstel, partinin bölünmesine karşı olduklarını, seçimin galibi olacaklarına inandıklarını “eğer yanlışlıkla ve hileyle bu seçimi Özgürgün kazansa bile” partinin bölünmesine engel olmak için canla başla çalışacağını vurguladı.

Üstel de parti yetkili organlarını göreve çağırarak, 2012’deki kurultayda da adayların biraraya gelerek kurultay konusunda kararlar aldıklarını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU

Nazım Çavuşoğlu konuşmasında, eşitlik temelinde bir hükümet ve eşit şartlarda yarış motivasyonuyla çıkılan yolda sıkıntılar yaşandığını kaydederek, halkın sorunlarına çare olacağını düşünen ve “hükümete başlık yapacağını iddia edenlerin bugün partiye dahi başlık yapamadığını” söyledi.

Genel Başkan Özgürgün’ün partiyi tek başına iktidar hedefinden uzaklaştırdığını, halkı kucaklayamadığını ve anti-demokratik uygulamalarıyla partiye hiçbir katkı sağlayamadığını savunan Çavuşoğlu, Özgürgün’ün, patiyi ileriye taşımada başarısız ve yetersiz olduğunu ileri sürdü.

“Özgürgün’ün anti demokratik uygulamalarının, partiyi halka hizmet etmekten aciz duruma getireceğini, güçlü KKTC’yi de yok etme noktasına getireceğini” söyleyen Çavuşoğlu, “Özgürgün her ne kadar hileli üye yaparsa yapsın 31 Ekim, ya da 1 Kasım akşamı bulunduğu mevkiden gidecek” ifadesini kullandı.

Bugün parti başkanlığının yetkilerini genel sekretere devretmesi ve yarışın sağlıklı şekilde devamını sağlamasının gerekli olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Özgürgün’ün “hiçbir yetkili kurula sormadan 31 Ekim’de seremoni, 1 Kasım’da oylama kararı alıp bunu açıklayabildiğini” ifade etti.

Çavuşoğlu, bu açıklamanın mantığının doğru olup olmadığına bakılmaksızın, Özgürgün’ün, adaylarla uzlaşmak, Parti Meclisini toplamak ve oy kullanılacak saatleri diğer adaylarla da paylaşmak zorunda olduğu görüşünü paylaştı.

Şu an Parti Meclisinin sesinin çıkmadığını, MYK’nın sesinin kısıldığını savunan Çavuoğlu, Özgürgün’ü “Osmanlı zamanındaki padişahlara” benzeterek, parti yönetiminin yeniden şeffaf, sağlıklı ve kurumsal bir yapıya getirilmesinin gerekli olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, “partinin aciz duruma getirilmesi karşısında kendisi ve arkadaşlarının zor bir sorumluluk seçerek yola çıktığını belirten, üyelerin telefon ve adres bilgilerinin açıklanmaması karşısında en güzel cevabı 31 Ekim’de üyelerin vereceğini” ifade etti. 




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu