kstb

telsim

15-06-2020 15:10 TÜRKİYE

Adalet Bakanı Gül: "Ayasofya'nın zincirlerinin kırılarak ibadete açılması hepimizin ortak dileği"

Bakan Gül, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin ise 'Zincirlerinin kırılarak ibadete açılması hepimizin ortak dileğidir, Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetinin yerine getirilmesidir' dedi.

Adalet Bakanı Gül:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Covid-19 salgını nedeniyle durdurulan yargısal sürelerin ve duruşmaların yarından itibaren başlayacağını açıkladı. Bakan Gül, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin ise "Zincirlerinin kırılarak ibadete açılması hepimizin ortak dileğidir, Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetinin yerine getirilmesidir" dedi.

Adalet Bakanı Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni tip Koronavirüs nedeniyle durdurulan yargısal sürelerin ve duruşmaların yarından itibaren başlayacağını söyleyen Gül, "Avukatlık mesleği ve savunmanın güçlenmesi için diyalogları, iş birliğini artıracağız" diye konuştu.

Bakan Gül, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili, "Turnikeyle girilen tek camidir, bu ayıbın ortadan kalkması hukukun gereğidir. Ayasofya ile ilgili konu, Türkiye Cumhuriyeti'nin tasarrufunda olan bir egemenlik meselesidir. Ayasofya'nın zincirlerinin kırılarak ibadete açılması hepimizin ortak dileğidir, Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetinin yerine getirilmesidir" dedi.

 



Etiketler :
DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu