kstb

telsim

03-04-2020 15:53 GÜNDEM

ABD'nin yetersiz tıbbi malzemeleri krize neden oluyor

Koronavirüs'e hazırlıksız yakalanan ABD'de işler istendiği gibi gitmiyor. Hasta sayıları her geçen gün katlanırken, ölü sayılarındaki yükseliş de hastalığın yeni merkezi olacak kadar hızlı büyüyor. Bu durumun başında süper güç ABD'nin tıbbi malzeme stoğundaki yetersizlik önemli bir etken. Doktorlara giden bir emirde maskesiz çalışılması talimat bile var...

ABD'nin yetersiz tıbbi malzemeleri krize neden oluyor

Koronavirüs sırasıyla Çin, İtalya, İspanya ve ABD'yi büyük ölçüde vurdu. Ölü sayıları ile pozitif vakalardaki kuvvetli yükselme eğilimi, özellikle ABD'yi bu hastalığın yeni merkezi olma haline götürüyor.

 

Diğer devletlerin yanı sıra ABD'nin bu listedeki durumu dikkat çekici. Zira dünyanın süper gücü ABD, arlarında maskelerin de bulunduğu tıbbi malzeme yetersizlikleri ile boğuşuyor.

 

HASTANELERİN MALZEME EKSİĞİ

ABD'de hastalığın görülmeye başlamasından sonra gündeme gelen tıbbi malzeme stoğunun yetersizliği oldukça ses getirdi. Bu durumun geldiği vahim tablo ise geçtiğimiz günlerde yaşandı. ABD'de hastanelerde sağlık çalışanlarının dahi kullanımına yetecek sayıda tıbbi maskenin bulunmadığı ortaya çıktı.

Medikal maskelerin eksik olmasının yanı sıra, hastane protokolleri, çalışanlara kendi maskelerini takmalarına da izin vermiyor.

DOKTORLARA MASKESİZ ÇALIŞMA EMRİ

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşanan bu olayda, Saint Alphonsus rehabilitasyon merkezinde çalışan bir kişiniye, hastane yönetiminin N95 filtreli maske takmasına izin vermediği ortaya çıktı.

Neilly Buckalew isimli doktor, kendi maskesiyle hastaneye geldiğinde hastane yönetimi doktora dışardan maske getirmenin kendi protokollerine uymadığını, ellerinde de yeterli miktarda maske bulunmadığı için maskesiz çalışmasız gerektiği talimatını verdi.

"BAŞKALARI DA İSTER"

Buckalew hem kendi hem de hastaların sağlığı açısından maske takmasının zorunlu olduğunu hastane yönetimine ifade etti ancak yetkililerin açıklaması ABD'nin geldiği durumu gözler önüne serdi.

Ellerinde sınırlı sayıda maske bulunduğunu, kendisine maske verilmesi durumunda başkalarının da isteyeceğini, bu sebeple maskesiz çalışmasının daha doğru olacağını ifade eden hastane yönetimi Bucklaew'in talebini reddetti.

ŞİKAYET EDİLDİ

Olayın ardından Doktor Buckalew, İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi'ne resmi bir şikayette bulunduğunu söyledi. ABD basını ile sosyal medyada gündeme oturan bu olay ABD'de gelinen noktayı gözler önüne serdi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu