kstb

telsim

19-11-2019 13:24 DÜNYA

ABD'nin kararı sonrası skandal açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, ülkesinin Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerini artık "uluslararası hukuka aykırı olarak görmediğini" açıklamasının ardından İsrailli Ayelet Şaked'den skandal sözlerin yer aldığı bir son dakika açıklaması geldi.

ABD'nin kararı sonrası skandal açıklama

İsrail'in eski Adalet Bakanı ve Yeni Sağ Partisi lideri Ayelet Şaked, söz konusu yerleşimlerin İsrail'e ilhak edilmesi çağrısı yaptı.

Şaked, Twitter hesabında paylaştığı son dakika mesajda, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin karardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya teşekkür etti. "Yahudi halkının kadim vatanlarında yaşamaya yasal ve ahlaki hakları" olduğunu belirten Şaked, "Artık egemenliğimizi bu yerleşimlere uygulama zamanı" ifadesini kullandı. 

ABD'NİN KARARI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerini artık "uluslararası hukuka aykırı olarak görmediğini" açıklamış ve "Reagan yönetimi, söz konusu yerleşim alanlarının yasa dışı olduğuna inanmadığını ve İsrail'in sivil yerleşim girişimlerini uluslararası hukuka uygun olduğunu ifade etti. Tartışmanın tüm taraflarını dikkatlice inceledikten sonra, Trump yönetimi olarak, Başkan Reagan ile aynı fikirde olduğumuzu belirtiyor ve ABD'nin artık Batı Şeria'daki yerleşimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu düşünmediğini açıklıyorum" ifadelerini kullanmıştı.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu