kstb

telsim

18-07-2019 10:52 TEKNOLOJİ

ABD-Rusya gerginliği, FaceApp yüzünden artabilir

ABD Rusya gerginliği, birçok nedenden ötürü zaman zaman yükselse de bu sefer ki sebep çok farklı.

ABD-Rusya gerginliği, FaceApp yüzünden artabilir

ABD Rusya gerginliği, birçok nedenden ötürü zaman zaman yükselse de bu sefer ki sebep çok farklı. ABD Senatosu azınlık lideri Chuck Schumer, FBI ile Federal Ticaret Komisyonu kurumlarını ulusal güvenlik için göreve çağırdı. Schumer’ın ilgili çağrıyı yapmasının sebebi, Rusya merkezli FaceApp yaşlandırma uygulaması.

ABD Rusya gerginliği yeniden gündeme gelebilir

FaceApp yaşlandırma uygulaması hakkında ulusal güvenlik ve gizlilik soruşturması talep eden azınlık lideri, FBI Direktörü Christopher Wray’e ve Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Joe Simons’a bir mektup yazdı. Schumer, yazdığı mektubunda kullanıcıların yüzlerini yaşlandıran bir filtre nedeniyle popülerliği artan uygulamanın ulusal güvenlik ve mahremiyet riski taşıdığından bahsetti.

ABD Rusya gerginliği

ABD vatandaşları adına endişelendiğini söyleyen Chuck Schumer, uygulamanın kişisel fotoğraflara ve verilere tam ve değiştirilemez bir erişim talep etmesinden dolayı çok tehlikeli olduğunu belirtti. Bunun dışında Rus menşeli FaceApp’in, kendi ülkesinin hükümetine kullanıcı verileri sağladığı iddiası henüz doğrulanamadı.

FaceApp yaşlandırma uygulaması ekibinin cevabı ne?

Petersburg merkezli bir şirket olan Wireless Lab tarafından geliştirilen FaceApp, kendi internet sitesinde 80 milyondan fazla aktif kullanıcının kendilerini tercih ettiğini söylüyor. 2017 yılında piyasaya sürülen yazılım, daha önce etnik köken filtrelerini ırkçılık suçlamalarından ötürü kaldırmak zorunda kalmıştı.  

FaceApp, kullanıcı verilerini üçüncü şahıslara satmayı veya onlarla bu bilgileri paylaşmayı reddetti. Buna ek olarak şirketin araştırma ve geliştirme ekibi, firmanın Rusya’da olmasına rağmen böyle bir olayın söz konusu olmayacağını dile getirdi. Senato üyesi Schumer ise bu olayın üstüne gitmeye devam edeceğini açıkça söyledi.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu