kstb

telsim

26-11-2019 17:46 GÜNDEM

AB: Berlin’deki görüşme Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü için önemlidir

AB sözcüsü tarafından yayımlanan açıklamada, dün akşam Berlin’de gerçekleştirilen görüşme, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü sürecinde önemli bir gelişme olarak nitelendi.

AB: Berlin’deki görüşme Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü için önemlidir

Avrupa Birliği sözcüsü tarafından yayımlanan açıklamada, dün akşam Berlin’de gerçekleştirilen görüşme, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü sürecinde önemli bir gelişme olarak nitelendi.

AB sözcüsü açıklamasında şöyle dedi:

“BM Genel Sekreteri’nin iki liderle: Nikos Anastasiades ve Mustafa Akıncı ile düzenlediği dün geceki görüşme Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü için önemli bir gelişme oluşturmaktadır”.

“BM Genel Sekreteri’nin referans şartlarının belirlenmesi için başlattığı çalışmayı selamlıyoruz ve tarafların BM Güvenli Konseyi’nin ilgili kararlarına dayalı, siyasi eşitliği olan iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyonun başarılmasına olan taahhüdünü destekliyoruz”.

"AB, Kıbrıs sorununa BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve AB kuruluş ilkelerine dayalı adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulunması yönünde Kıbrıs’taki iki toplum arasındaki görüşmeleri desteklemekte ve sürekli izlemektedir”.

“Kapsamlı bir çözüm, hem Kıbrıs’ın hem AB’nin hem de bölge güvenliği ve istikrarının yararına olacaktır”.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu