kstb

telsim

12-03-2018 09:37 KÜLTÜR SANAT

4. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması başlıyor

4. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması başlıyor

Kültür Dairesi himayelerinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, bugün Kıbrıs İlim Üniversitesi konferans salonunda düzenlenecek basın toplantısıyla başlayacak.

Etkinliğe katılacak sanatçıların basına tanıtımının yapılacağı basın toplantısına, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal G. Özyiğit, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve Etkileşimli Drama Derneği Başkanı İpek Denizli Karagöz katılacak.4.Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, Etkileşimli Drama Derneği’nin işbirliğinde, Girne Belediyesi ve Deniz Plaza’nın katkılarıyla hayata geçiriliyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne vurgu yapmak amacıyla düzenlenen etkinliğin proje koordinatörlüğü ve küratörlüğünü İpek Denizli Karagöz yürütüyor.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Halk Kütüphanesi’nde yer alacak 4. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması farklı ülkelerden, farklı kültür ve disiplinlerden KKTC’ye gelen sanatçıların, ülke sanatçıları ile birlikte sanat üretebilmelerine imkan yaratma amacını taşıyor.

Bir hafta sürecek olan Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’nda halkın katılımına açık birçok panel ve atölye çalışmaları da yapılacak.




DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu