kstb

telsim

30-09-2015 21:23 EĞİTİM

21 öğretim görevlisi DAÜ'ye geri döndü

Görevlerine geri dönen 21 öğretim görevlisi için, 30 Eylül 2015 Çarşamba günü, saat 14:30’da, Senato Salonu’nda İş Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi.

21 öğretim görevlisi DAÜ'ye geri döndü

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) 2010 yılında işlerine son verilen ve 18 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen Vakıf Yöneticiler Kurulu toplantısında alınan karar ile görevlerine geri dönen 21 öğretim görevlisi için, 30 Eylül 2015 Çarşamba günü, saat 14:30’da, Senato Salonu’nda İş Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi. Törene öğretim görevlilerinin yanısıra, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözen, Prof. Dr. Bekir Özer, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, DAÜ-VYK Üyesi Osman Pekineli, DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ – SEN) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok ve sendika üyeleri ile DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı katıldı.

Törende bir konuşma yapan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam çok güzel bir olay için toplanıldığını belirterek, çok uzun süredir birçok kişiyi sıkıntıya düşüren konunun burada mutlu sona ereceğini vurguladı. DAÜ’nün son derece önemli bir kurum olduğuna değinen Prof. Dr. Osam, mevcut olan yeni yönetimin insana değer veren, hak, adalet gibi kavramları önemseyen bir yönetim olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Osam, söz konusu sıkıntının sona erebilmesi için Rektörlük ile birlikte DAÜ-VYK ve DAÜ-SEN’in de yoğun çabaları olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Osam DAÜ’nün üzerine düşen sosyal sorumluluğu göz ardı etmeyeceğini aktararak görevlerine geri dönen herkese “Yuvaya Hoşgeldiniz” dedi.

Prof. Dr. Osam’ın ardından konuşan DAÜ-SEN Başkanı Yrd. Doç. Dr.  Hasan Ulaş Altıok da, DAÜ’nun alnına sürülen kara lekenin temizlenmesi için biraraya gelindiğini dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Altıok, hukuk ve yasa tanımayan eski yönetimin ardından bugün burada çalışanlarına değer veren ve Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) saygı duyan bir yönetimle karşı karşıya olduklarını dile getirerek, haksız yere işten çıkarılan meslektaşlarının görevlerine geri dönmelerinden duyduğu mutluluğu ifade etti.  

Konuşmaların ardından görevlerine geri dönen öğretim görevlileri sırayla sözleşmelerini imzaladılar. Sözleşmelerin imzalanmasının ardından gerçekleştirilen kokteyl ile imza töreni sona erdi




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu